• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Thomas Pyndt

Powerranking i Superligaen: Brøndby viser flot form

Der er uhyre stor tæthed i Superliga-tabellen - tjek her powerrankingen af de 14 hold inden 19. spillerunde.

Af Thomas Pyndt

Midterfeltet bliver både bredere og tættere, for nu er der kun seks point mellem nummer tre fra OB og nummer 11 fra AGF.

Så alle point tæller i kampen om de fire ledige pladser i mesterskabsslutspillet med AaB-Horsens og FC Nordsjælland-AGF som weekendens kommende nøglekampe i det spil.

Læs også: Video: De bedste værdier til Superliga-runden

Find alle optakter til Superliga-runden - klik her

1. FC København (2)
Den store sejr i Horsens kom på en lidt billig baggrund, da hjemmeholdet fik målmand Delac vist ud i det 20. minut, men det var stadig en kamp, der viste manager Solbakken nogle ting. For eksempel ligner Jonas Wind en bedre makker til Dame N’Doye end Pieros Sotiriou i front, mens Robert Skov vokser videre som profil med et hattrick via blandt andet endnu et imponerende frisparksdrøn.
Seneste fem kampe: V-V-U-V-V

Læs også: Spilforslag til Superligaen: Nye prygl til Horsens?

2. FC Midtjylland (1)
De forsvarende mestre lod sig ikke mærke af fraværet af profilerne Marc Dal Hende og Tim Sparv, for afløserne Mads Døhr Thychosen og Evander lyste op med tekniske lækkerier i den sikre 2-1 sejr i Randers. Alligevel rykker FCM et hak ned i rangeringen, da man må undvære både forsvarsstyrmand Sviatchenko og topscorer Onuachu på grund af karantæne på fredag hjemme mod OB.
Seneste fem kampe: V-U-V-T-V

3. OB (3)
For første gang i otte år har OB nu vundet fire ligakampe i træk, hvilket også har flyttet Jakob Michelsens mandskab op på tredjepladsen i Superligaen. På midtbanen imponerer Janus Drachmann og Casper Nielsen, mens Bashkim Kadrii med to mål sænkede Vendsyssel. Og heldigt nok for fynboerne var angriberen ikke alvorligt skadet, da han humpede ud til sidst, så han er klar til testen fredag aften mod mestrene fra Midtjylland.
Seneste fem kampe: U-V-V-V-V

4. Brøndby IF (5)
Tre sejre i træk rykkede Brøndby op på fjerdepladsen efter 1-0-sejren over Hobro, der var betydeligt mere sikker, end cifrene antyder. Men det store samtaleemne efter kampen var selvfølgelig Zornigers startopstilling med 11 udlændinge, den første af sin slags i Superligaen, og efterfølgende snak om manglende kvalitet i MasterClass. Med Lasse Vigen fri af karantæne kan Brøndby dog stille med dansk islæt mod Vejle på søndag.
Seneste fem kampe: T-T-V-V-V

5. AaB (9)
Efter 18 sejre og 67 mål i 66 Superliga-kampe under Morten Wieghorst foldede AaB-mandskabet sig ud i den svære udekamp i Esbjerg. Assistent Jacob Friis var foreløbig midlertidig afløser på sidelinjen, og med fokus på offensiven og vilje til at score mere end åbningsmålet leverede nordjyderne en forløsende indsats. Lucas Andersen spillede sin bedste kamp siden hjemkomsten, så der er optimisme før den vigtige hjemmekamp mod AC Horsens.
Seneste fem kampe: T-U-U-U-V

6. Randers FC (8)
For fjerde gang i træk fik Randers ikke en sejr ud af hjemmebanefordelen, men præstationen mod mestrene fra Midtjylland var dog fornuftig, og der er forstærkning i vente til søndagens tidlige kamp i Hjørring. Trioen Mikkel Kallesøe, Nicolai Poulsen og Jonas Bager er nemlig alle fri af karantænelisten og vil ganske givet alle tre træde direkte tilbage i startopstillingen.
Seneste fem kampe: T-V-U-V-T

7. AC Horsens (6)
Som forudsagt i denne spalte sidste uge fortsatte ustabiliteten med at råde i AC Horsens, for efter sejren i Aarhus fik man store klø hjemme af FCK. Resultatet var dog præget af den tidlige udvisning af målmand Delac, der nu har karantæne i et par kampe, mens Bjarke Jacobsen også er ude. Til gengæld kan Bo Henriksen igen råde over både Kasper Junker og Sonni Nattestad, og fortsætter tendensen med ikke at levere det samme resultat to runder i træk, venter der point i Aalborg.
Seneste fem kampe: U-T-U-V-T

8. Esbjerg fB (4)
Oprykkerne har mistet pusten efter en ellers fornem halvsæson, for nederlaget til AaB var fjerde kamp i træk uden sejr. Anfører Markus Halsti havde en uheldig aften og var involveret i de to første mål før pausen, mens Esbjerg var uheldige med et frispark på stangen, før AaB scorede to gange mere. Nu venter FCK i Parken, hvor Esbjerg dog har Lasha Parunashvili og Rodolph Austin tilbage efter karantæne, mens Agus Garcia til gengæld er ude.
Seneste fem kampe: V-U-T-U-T

9. FC Nordsjælland (10)
Efter otte forgæves forsøg lykkedes det for FC Nordsjælland at vinde på udebane i Superligaen, og samtidig skrev unge Andreas Skov Olsen sig ind i historiebøgerne. Med det første af de to mål nåede han nemlig op på 10 scoringer i sæsonen, og med en alder på 18 år og 11 måneder gør det ham til den yngste spiller, der har gjort det i Superligaen. De positive tendenser fik dog et knæk med onsdagens tab til Vendsyssel i pokalen.
Seneste fem kampe: U-U-U-T-V

10. AGF (11)
Efter syv kampe uden sejr fik AGF tre tiltrængte point i hjemmekampen mod Vejle, men det holdt hårdt for David Nielsens mandskab, der måtte love for to hårde hug af venstrebacken Casper Højer. Dermed nåede han op på fire mål, mens kanten Jakob Ankersen er topscorer med fem, så AGF-angrebet fattes fortsat mål i den grad. Men sejren var vigtig og giver David Nielsens mandskab håb om stadig at kunne nå op i top seks.
Seneste fem kampe: T-T-T-T-V

11. SønderjyskE (7)
Det blev en dyr søndag for SønderjyskE. Ikke nok med at man tabte hjemmekampen til FC Nordsjælland til allersidst, men inden da kom unge Alexander Bah alvorligt til skade med sin ankel, så han i hvert fald er ude resten af 2018, mens Eggert Jónsson og Marc Pedersen begge røg i karantæne efter advarsler.
Seneste fem kampe: U-V-U-T-T

12. Vejle (13)
Trods udebane og trods en cheftræner i karantæne leverede Vejle en fremragende indledning i Aarhus, hvor hjemmeholdet slet ikke fik fat mod de velspillende gæster. Men en hammer fra Casper Højer gjorde, at 1. halvleg alligevel ikke blev vundet, og efter pausen vendte kampen, så oprykkerne løb ind i endnu et nederlag efter endnu en fejl af målmand Pavol Bajza. Men de første 45 minutter må trods alt give grobund for en smule optimisme.
Seneste fem kampe: T-V-T-U-T

13. Vendsyssel (12)
Oprykkerne havde ikke meget at skyde med lørdag i Odense, men der er alligevel grund til optimisme i Hjørring og omegn, for Moses Opondo er tilbage efter skade, mens topscorer Jón Dagur Thorsteinsson er fri af karantæne. Og så må det også løfte, at man onsdag aften gik videre til kvartfinalerne i pokalturneringen med en 1-0 sejr i Farum.
Seneste fem kampe: V-T-T-U-T

14. Hobro IK (14)
Allan Kuhns mandskab er blevet Superligaens minimalister på samme måde, som Lyngby var det for et par sæsoner siden. De seneste fem kampe med Hobro involveret er nemlig endt 1-0, men modsat David Nielsens Lyngby er det kun to af kampene, der er vundet. Et smalt nederlag i Brøndby var dog til at leve med for bundholdet, mens det straks er værre, at Jonas Damborg er karantæneramt på lørdag.
Seneste fem kampe: V-T-V-T-T

Find alle optakter til Superliga-runden - klik her

Superliga

Mere Superliga

Fokus