• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Powerranking i Superligaen: De to bedste krydser klinger

Powerranking i Superligaen: De to bedste krydser klinger
Foto: Jan Christensen / Getty Images

Vi er som vanligt klar med powerranking af de 14 Superliga-hold forud for en ny spillerunde.

Af Martin Davidsen

I runden før landskamppausen endte seks ud af syv Superligakampe uafgjort, og derfor var der ingen forskydninger i tabellen. Der er heller ikke de store ændringer på powerranking, selvom der i mellemtiden er blevet lukket et transfervindue og spillet nogle pokalkampe.

1. FC København (1)
Ståle Solbakkens mandskab kan gå alene i udbrud i Superligaen, hvis det lykkes at besejre FC Midtjylland søndag aften i Herning. Dog har FCK også internationale opgaver at arbejde med, men torsdagens kamp mod Zenit er spillet efter deadline på dette blad. FCK-holdet virker imidlertid fuld af overskud, og Ståle Solbakken har mange muligheder i sin brede trup.
Seneste fem kampe: V-V-U-V-V

2. FC Midtjylland (2)
Det skuffende europæiske exit mod Malmø har ført til et par markante salg i FC Midtjylland, der på transfervinduets sidste dag sagde farvel til både Mikkel Duelund og Bubacarr Sanneh. Det har givet et økonomisk plaster på såret, men sportsligt er midtjyderne svækket forud for topkampen mod FC København, hvor Mayron George er i karantæne. Dog viste holdet god moral i 2-2-dramaet mod Brøndby, og det får man brug for hjemme mod FCK.
Seneste fem kampe: V-V-U-V-U 

Læs samtlige optakter til Superligaens 9. runde her

3. Brøndby IF (3)
I skyggen af landsholdskonflikten i sidste uge smed Brøndby en lille bombe, da sportsdirektør Troels Bech meddelte sit snarlige stop i klubben. Til nytår skal en ny sportsdirektør tiltræde, og mens der gættes på kandidater, skal Brøndby forsøge at finde melodien på banen igen. Uffe Bech og Besart Halimi blev præsenteret i klubben før transfer-deadline, og de skal bidrage til at forbedre pointhøsten, der blot har budt på fire point i de seneste fire kampe.
Seneste fem kampe: V-T-T-V-U

4. AGF (4)
Netop som resultaterne er begyndt at være positive for AGF, er fokus nu rettet mod det spillemæssige. For der er ikke mange pangfarver over offensiven i Aarhus, hvor det kun er blevet til syv mål i de første otte kampe. Til gengæld har AGF kun lukket fire mål ind, hvilket er færrest af alle, og Superligaens eneste ubesejrede mandskab kan for alvor begynde at kigge opad, hvis det bliver til en sejr mod Horsens denne weekend.
Seneste fem kampe: V-U-U-V-U

5. AaB (5)
Efter nogle blodfattige indsatser i form af målfattige og hakkende kampe så det meget bedre ud for AaB i 2-2-kampen mod Randers inden landsholdspausen. Nordjyderne så bedre ud offensivt, og tilgangene Lucas Andersen og Tom van Weert ser ud til at gavne Morten Wieghorsts mandskab, der også er blevet beriget af endnu en ung gut fra egen avl i form af Mathias Roos Jensen, der fik debut mod Randers med succes.
Seneste fem kampe: V-V-U-T-U

6. AC Horsens (6)
Kort inden transfervinduets lukning kom Bo Henriksen endelig på plads med den angriber, der skulle erstatte Martin Pusic efter østrigerens franske visit i Horsens. Kasper Junker er ny angriber i Horsens, og han kan debutere mod sin tidligere klub AGF allerede denne weekend. Horsens virker som et solidt mandskab, der kan drille de fleste.
Seneste fem kampe: U-T-U-V-U 

7. Randers FC (8)
Thomas Thomasberg har skabt et solidt fundament i Randers, hvilket har givet udslag i fine resultater i sæsonstarten.
Kronjyderne leverede en fornem kamp mod AaB før landsholdspausen, og nu meldes angriberen Mikael Boman kampklar igen, så på den måde er Randers FC i fremgang inden kampen mod FC Nordsjælland, hvor klubben meget vel kan gå i top seks med en sejr.
Seneste fem kampe: U-U-V-T-U 

8. FC Nordsjælland (7)
Hvor står FC Nordsjælland i denne sæson? Det er stadig lidt uklart, eftersom Kasper Hjulmands tropper i første del af sæsonen kæmpede med internationale kampe, men efter det europæiske exit har Farum-klubben fortsat den slingrende kurs. 0-0-kampen i Odense var ikke prangende, og det er blot blevet til en sejr mod Vejle i de seneste fem opgør.
Seneste fem kampe: T-T-V-T-U

9. OB (10)
 August måned startede så porøst for OB, men fynboerne fandt stabiliteten undervejs og er nu ubesejret i tre Superligakampe på stribe. Og nu er der pludselig forsigtig optimisme på Fyn. Bashkim Kadrii blev hentet til klubben på transfervinduets sidste dag, og Sten Grytebust blev ikke solgt, så sportsligt er OB styrket, hvilket man også så i 4-0-sejren over AB i pokalturneringen.
Seneste fem kampe: T-T-U-V-U

Læs samtlige optakter til Superligaens 9. runde her

10. Esbjerg fB (9)
Det kan virke hårdt at dumpe Esbjerg en plads ned efter et nederlag mod FC København samt en 11-1-sejr i pokalturneringen, men vestjydernes plads i top seks er primært skabt på en defensiv base. Der mangler stadig offensiv power i holdet, og selvom man har fået Rafael van der Vaart til klubben, er det tvivlsomt, at truppen er så meget styrket.
Seneste fem kampe: U-V-V-V-T

11. SønderjyskE (11)
En hjemmekamp mod Hobro er en af den slags kampe, som Claus Nørgaards mandskab bør vinde, men det blev kun 1-1 før landsholdspausen, hvor klubben besejrede GVI med 3-0. Sønderjyderne har blot vundet én af deres seneste fem kampe, og forude venter et svært program med kampe mod Brøndby, FC Midtjylland og FC Nordsjælland.
Seneste fem kampe: T-T-V-T-U

12. Vendsyssel FF (13)
 Efter den resultatmæssigt fornemme start på sæsonen har Vendsyssel nu blothentet to point i de seneste seks kampe, og selvom klubben vandt 9-1 over serieklubben Egen UI fra Guderup i starten af september, er det ikke noget, der batter i denne tabel. Der venter nøglekampe mod Hobro og Randers, inden FCK og FC Midtjylland er de næste modstandere.
Seneste fem kampe: T-U-T-T-U

13. Vejle Boldklub (12)
0-0 på udebane i lokalbraget mod Horsens er ikke noget dårligt resultat, men i Superliga-regi er oprykkerne fortsat uden sejr siden første spillerunde. Før transfervinduets lukning forlod rutinerede Nicolaj Madsen klubben få dage efter han havde fået fuld spilletid mod OB, og det må trods alt være en svækkelse at miste den rutinerede midtbanemand.
Seneste fem kampe: T-U-T-T-U

14. Hobro IK (14)
Allan Kuhn og kompagni skal stadig kæmpe hårdt for at skrabe point sammen, og 1-1-kampen mod SønderjyskE flytter ikke meget. Pål Alexander Kirkevold er ganske vist helt skadesfri nu, men nordmanden er stadig uden scoring i Superligaen siden 13. maj. Både han og resten af holdet trænger ganske givet til et skud selvtillid. En smal 2-1-sejr over Lyseng i pokalen er ikke nok.
Seneste fem kampe: U-V-T-T-U

8. Runde
Horsens - Vejle 0-0
SønderjyskE - Hobro 1-1
OB - FC Nordsjælland 0-0
Randers - AaB 2-2
Esbjerg - FC København 0-2
AGF - Vendsyssel 1-1
Brøndby - FC Midtjylland 2-2.

9. Runde
Esbjerg - OB
FC Nordsjælland - Randers FC
Vendsyssel FF - Hobro IK 
AC Horsens - AGF
Brøndby IF - SønderjyskE
FC Midtjylland - FC København
AaB - Vejle

* I parentes bemærket er klubbens placering i sidste uges powerranking.

V = Vundet T = Tabt U = Uafgjort.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Silkeborg IF - OB

Hjemmeholdet søger stadig efter sæsonens første sejr, mens udeholdet kæmper for at holde fast i top seks. Der er vigtige point på spil i Silkeborg mandag aften.