• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Racismesag chokerer tidligere FCM-spiller: Jeg troede ikke, det kunne ske

Foto: René Schütze/Getty Images

Det var en yderst dramatisk aften i Sundby Idrætspark, hvor FC Midtjylland røg ud af Sydbank Pokalen mod Fremad Amager.

Af Kenneth Jensen

De forsvarende mestre er ude af Sydbank Pokalen, efter FC Midtjylland torsdag aften tabte med 0-1 til Fremad Amager i det, der endte med at blive en yderst dramatisk aften.

Der var både rødt kort til en Midtjylland-spillere, håndgemæng mellem Evander og Awer Mabil, og så var der Evanders attituder, efter Mabil ikke scorede på et frispark.

Som om det ikke var nok, var kampen også stoppet i et par minutter af dommer Benjamin Willaume-Jantzen, efter der var racistiske tilråb i slutfasen af opgøret. Racistiske tilråb er heldigvis sjældent i dansk fodbold, men at det overhovedet forekommer, er alligevel uacceptabelt.

For den tidligere FC Midtjylland-spiller Rilwan Hassan var det også noget af et chok, at han fredag kunne læse, at det var racistiske tilråb, der gjorde, at dommeren stoppede opgøret kortvarigt.

- Jeg ser jo alle de FC Midtjylland-kampe, jeg kan, og jeg så godt situationen med dommeren i aftes på tv, men tænkte så ikke mere over det, før jeg her til morgen læste, at der var abelyde, der gjorde, at han stoppede spillet.

Læs også:FCK's overmænd dømt for racisme: Får ingen fans på stadion

- Det er aldrig noget, jeg har oplevet i Danmark før. Det er slet, slet ikke i orden, og det er ikke noget, vi skal acceptere, siger den nuværende SønderjyskE-spiller til tipsbladet.dk.

Rilwan Hassan er fra Nigeria og har været i Danmark i mere end 10 år. Han føler sig dansk og håber på inden for det næste halve år at få et dansk statsborgerskab, som han har kæmpet for i lang tid.

Kantspilleren, 28 år, har efterhånden set mange nigerianske spillere komme til FC Midtjylland via samarbejdsklubben FC Ebedei i Nigeria. Og mens der aldrig har været problemer i Danmark, har der været det for nogle af de tidligere holdkammerater, der er taget videre. Blandt andre Sylvester Igboun og Izunna Uzochukwu, der spiller i henholdsvis Rusland og Kina den dag i dag.

Allerede i sin debut for FC Ufa tilbage i 2015 så Sylvester Igboun sin daværende holdkammerat Emmanuel Frimpong få rødt kort, efter han havde sendt en finger mod tribunen, hvorfra der havde lydt abelyde mod midtbanespilleren.

- Mig og "Sly" og Izunna talte altid om, at vi ikke ville lade os gå på af det. Hvis der blev kastet en banan på banen, havde vi i sinde at spise bananen og spille videre, fordi vi ikke ville lade "dem" vinde, lyder det fra Rilwan Hassan.

Læs også:Spillerforeningens direktør efter racisme-råb: Totalt uacceptabel opførsel

Ifølge Rilwan Hassan handler det om at slå hårdt ned på sager om racisme, fordi der også er yngre mennesker, der går til fodbold, og som har brug for at vide, hvad der er rigtigt og forkert, og hvad man gør og ikke gør.

- Jeg håber, de finder personen og straffer vedkommende, for det er ikke okay. Man skal også huske på, at der er unge mennesker på stadion - der er mange børn, der kommer til fodbold. Man skal være et godt eksempel, og det er også derfor, det er super godt, at dommeren valgte at stoppe kampen, siger Rilwan Hassan og forklarer:

- Jeg får det skidt, hver gang jeg hører om racisme. Jeg tænker altid, at det bør ikke kunne ske længere. Det skal stoppes, og det skal ikke accepteres. Den er virkelig ikke længere.

Ifølge bold.dk har dommer Benjamin Willaume-Jantzen i sinde at notere de racistiske tilråb i sin dommerrapport, og så er det ventet, at der kommer en disciplinærsag.

Læs også:FCM-direktør om abelyde: Jeg kunne se, Mabil blev ked af det

Læs også:FCM-direktør efter Evanders attitude-problem: Drengene har vindervilje

Læs også:Video: Her stopper dommer spillet i pokalkamp efter racistiske tilråb

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus