• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Rafael van der Vaart: Stilen i dansk fodbold passer mig ikke

Rafael van der Vaart lægger ikke skjul på, at den fodbold, der for det meste praktiseres i Danmark, ikke er hans favorit.

Af Ole Hoffskov

Rafael van der Vaart har taget hul på sin tredje sæson i dansk fodbold. De to år i FC Midtjylland blev en stor fiasko, og nu prøver han lykken i Esbjerg fB, med hvem han har underskrevet en et-årig aftale.

Hollænderens CV tæller klubber som Tottenham, Hamburger SV og Real Madrid, og han har desuden spillet en VM-finale med det hollandske landshold, men på de danske fodboldbaner er succesen udeblevet indtil videre.

Esbjerg-spilleren lægger ikke skjul på, at han ikke er særlig stor tilhænger af den type fodbold, de fleste klubber praktiserer i Danmark.

- Det er ikke min type fodbold, det er ikke sådan, jeg godt kan lide det. Det primære fokus er på fysikken. Men jeg har spillet i meget lang tid, og jeg vil forsætte med at vinde med holdet. Det er det, jeg arbejder for hver dag, siger Rafael van der Vaart i et stort interview med ukrainske football.

Han fastslår, at han er glad for at bo i Danmark, men han er primært i Esbjerg på grund af sin håndboldspillende kæreste Estavana Polman.

- Jeg kan godt lide det, men jeg bliver her ikke for evigt. Jeg er her kun, fordi min kæreste spiller håndbold i Danmark. Hun er stadig ung og har mange år tilbage af sin karriere, så måske bliver vi her. Jeg kommer til at afslutte min karriere i Danmark, og jeg håber at spille lidt flere kampe og ellers have det sjovt og forsøge at lære de unge spillere noget, siger hollænderen, der er glad for, at han har byttet FCM ud med Esbjerg:

- Det viste sig ikke at være noget godt match. Jeg havde halvanden time til træning, så jeg brugte tre timer hver dag i min bil. Det er for meget. Nu er jeg i Esbjerg, en lokal klub, og det er meget bedre.

Esbjerg fB møder AaB i aften, og for første gang er Rafael van der Vaart med i truppen for vestjyderne. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus