• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Randers-anfører: Man kan godt blive misundelig på AGF's opmærksomhed

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Erik Marxen mener, at Randers FC godt kunne tænke sig den opmærksomhed, AGF får, når det går godt. Også selv om det måtte betyde flere tæsk, når det går dårligt. Til gengæld mener han, at den slags også er med til at give Randers-spiller 5-10 procent mere, når de møder AGF.

Af Anders Dehn

Erik Marxen har aldrig tabt til AGF. Hverken som spiller i Randers FC, Vejle Boldklub eller SønderjyskE. Det er den eneste klub, han har spillet over ti kampe mod uden at tabe en eneste gang.

Anføreren er også begunstiget af, at han kom til Randers, netop som holdet begyndte at vinde fast over sine østjyske rivaler. Den seneste AGF-sejr daterer sig til august 2015, da nyankomne Marxen sad på bænken i hele opgøret, og siden har Randers vundet eller fået uafgjort i ti indbyrdes opgør.

Randers har altså holdt stimen ved lige, mens spillere og ledere er skiftet til AGF i en lind strøm, kone-gate rystede truppen, og klubben flirtede med nedrykning. Forud for det næste opgør på søndag har Marxen et par bud på hvorfor.

- I de første år af min Randers-tid synes jeg, vi helt konkret var bedre. Vi havde simpelthen et bedre materiale. Randers var lige blevet nummer fire og blev nummer seks, det første år jeg var her, og det var endda med personaleskandaler, så det kunne godt være gået endnu bedre. Vi havde en-to sæsoner, hvor materialet var bedre, så man måtte også forvente at slå AGF, siger Randers-anføreren til tipsbladet.dk.

- De senere år har det udlignet sig mere; jeg synes ikke, vi materialemæssigt bare skal slå AGF. Men jeg synes også, at de, der udråber AGF til klare favoritter, tager fejl i et vist omfang. Alligevel har vi været i stand til at vinde. Om det skyldes, at vi i højere grad end AGF er i stand til at finde 5-10 procent, er svært at sige, når jeg ikke kender AGF. Men jeg ved i hvert fald, at vi vil lægge vores liv på banen for at ikke tabe og helst vinde på søndag.

Læs også:Irriteret Randers-anfører: Større klubber har lettere ved at få ros

Og så spiller stimen i sig selv ind. Den bliver en selvstærkende effekt.

- Måske har vi også en fordel i, at AGF ofte bliver fortalt, at de skal kunne slå Randers, men ikke har gjort i lang tid. Det giver en lille mental overhånd. Jeg kender det selv fra hold, som man har haft det svært mod. Det kan godt gøre det lidt sværere næste gang, siger Erik Marxen.

AGF har vundet seks kampe på stribe, og Randers FC har vundet fire. Efter den seneste sejr, 3-0 over AaB, sagde Marxen, at han mente, at andre og større klubber havde lettere ved at få ros og anerkendelse.

Han nævnte ikke AGF, men det kunne han godt have gjort.

- Jeg blev spurgt af en journalist, om Randers FC havde mindreværdskomplekser over for AGF. Det er svært at sige det, men man elsker at slå dem, som vi i Randers FC føler, løber med stor del af opmærksomheden, selv om de ikke er bedre. Det kan vi nogle gange godt kigge misundelsesværdigt på. De får også mere tæsk, når det ikke går deres vej, men man må tage det sure med det søde, siger Marxen.

Læs også:Optakt: Randers FC - AGF

- Jeg køber gerne tæsk, når det går dårligt, hvis vi kan få mere ros og hype, når det går godt. Jeg ved godt, det er sådan, det fungerer, så vi prøver at råbe lidt op, når det går godt. Vi vil gerne snakkes om, selv om andre klubber sælger flere aviser og giver flest kliks, end Randers gør.

- Det er en form for ”Nu skal de ned med nakken”, fordi man hører, at de er ih og åh så gode.

Så hvis man var i tvivl om, at rivaliseringen lever i bedste velgående, har Randers-anføreren et klart svar: Det gør den.

- Jeg skal passe på med at kloge mig på AGF, men i Randers og Randers FC og for mit personlige vedkommende er det den største kamp i sæsonen. Jeg tror også, det er den kamp, vi trækker flest tilskuere til i denne sæson, med mindre vi mirakuløst skal kæmpe for guldet eller mod nedrykning.

Det er der foreløbig ikke noget, der tyder på. Randers ligger på fjerdepladsen og kan overhale netop AGF som nummer tre, hvis hjemmeholdet vinder med mindst to mål.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 11. spillerunde

Læs også:Superligaens bedste: AGF bringer sig i front

Læs også:Randers-keeper om hovedrolle: Følte ikke AaB kunne score

Superliga

Mere Superliga

Fokus