• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Randers-boss vil undgå nedrykning: Det bliver nogle grimme besparelser

Økonomien er i forvejen stram i Randers FC, og det bliver kun værre, hvis klubben rykker ned i 1. division. Assistenttræner og kommende sportschef Søren Pedersen forberede både plan A og B.

Af Anders Dehn

Det er svært at sætte kroner og ører på, hvad det koster at rykke ud af Superligaen. Men man plejer at sige, at det for de fleste klubber koster et tocifret millionbeløb, måske snarere 15-20 af slagsen.

Med det in mente siger det sig selv, at Randers FC bliver presset af en eventuel nedrykning. Det er klubben sådan set allerede, for der er ikke mange penge i at være bundhold, men det bliver kun værre, hvis den står på 1. division i næste sæson.

Den nuværende assistenttræner og kommende sportschef, Søren Pedersen, har efter eget udsagn "brugt mange timer på at kigge på", hvordan situationen ser ud, hvis Randers ikke klarer sig i nedrykningskampene.

- Det har ekstremt stor betydning, om det hedder Superliga eller 1. division. Det er to forskellige verdener. Skulle det forfærdelige ske, at vi rykker ned, kommer vi ikke uden om at skulle igennem nogle besparelser, som kan blive rigtig grimme både på det administrative og sportslige område, siger Søren Pedersen til Randers Amtsavis.

- Det er der ikke nogle af os, der ønsker. Skulle det ske, går vi efter at komme tilbage i Superligaen i første hug, men det er ingen hemmelighed, at vi er ramt på økonomien, og derfor spiller en nedrykning også ind på, hvad vi har til rådighed til det formål.

Pedersen og co. kan dog glæde sig over, at de allerede har taget første skridt væk fra afgrunden, da de slog FC Helsingør over to playoffkampe. Nu venter yderligere to af slagsen mod Lyngby BK, og hvis Randers vinder dem, er klubben reddet.

Taber de, venter yderligere to playoffkampe mod nummer tre fra 1. division. Så Søren Pedersen har et par chancer endnu, før han skal hive sin plan B op ad skuffen.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus