• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Randers-direktør: Udviklingen af Superligaen er gået i stå

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Klubberne i Superligaen har ikke været gode nok til at åbne sig og skabe interesse omkring ligaen, mener Michael Gravgaard fra Randers FC. Han varsler forandringer.

Af Anders Dehn

I denne sæson er der kommet 5619 tilskuere i gennemsnit til Superliga-kampene. For bare én sæson siden var tallet 7253, og de vigende tal har været et stort tema gennem hele sæsonen. 

I Randers FC har de oplevet et fald i tilskuere på hjemmebane på 17,6 procent i denne sæson sammenlignet med sidste, og administrerende direktør Michael Gravgaard er ikke bange for at kritisere den vare, som han er ansat til at sælge.

- Hvis man ikke kan se, at de røde alarmklokker bimler og bamler, er der noget galt. De seneste 5-10 år er udviklingen af produktet 'Superligaen' jo nærmest gået helt i stå, siger han i et interview med BT.

Ifølge den tidligere landsholdsspiller og tv-vært har ligaen som helhed ikke været dygtig nok til at udnytte dens store fordel: nærheden. Mens der spilles langt bedre fodbold andre steder, skal Superligaen leve af at være tættere på tilskuerne. 

- Det, vi i Danmark kan gøre, er at konkurrere på tilgængelighed, nærvær og relationer. Det har vi været alt for dårlige til. Det er jo nærmest tragikomisk, at vores bedste spillere stort set ikke er i kontakt med vores omverden face-to-face, siger direktøren.

Michael Gravgaard åbner blandt andet op for at rykke træningstider, så spillerne kan besøge skoler, eller åbne omklædningsrummet for pressen.