• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Malte L. Nørgaard

Randers er et skridt tættere på Europa efter gigantisk drama

Foto: Getty Images

Randers skal nu møde Brøndby i kampen om en plads i næste sæsons Europa League-kvalifikation.

Af Malte L. Nørgaard

Randers sikrede sig retten til at møde Brøndby i en kamp om en plads i næste sæsons Europa League-playoff, da de scorede i allersidste minut i kampen mod AGF.

Opgøret startede som en taktisk affære, hvor begge hold virkede bange for at blotte sig. Derfor lod de store chance vente på sig.

Læs også: Jublende Randers-spillere: Det er fuldstændig sindssygt

Først efter et kvarter kom AGF tæt på, da et hjørnespark fra højre strøg på tværs og var ved at ramme Mustapha Bundu.

Ti minutter senere afsluttede Saba Lobzhanidze to gange med 30 sekunders mellemrum og tvang Kamil Grabara til fine redninger.

Læs også: Bedst og værst: Egho greb den allersidste chance

Randers overtog styringen i opgøret, og Marvin Echo fik et kæmpe tilbud efter en halv time. På ny var Grabara dog redningsmanden for AGF.

Alligevel åd AGF sig langsomt tilbage i opgøret, og Casper Højer fik den næste store chance, da han brød i gennem på venstre side. Uheldigvis for Højer sparkede han hårdt og ikke præcist. Kuglen endte derfor i Aarhus Bugten.

Kort efter pausen buldrede Randers’ offensiv igen fremad, og Grabara måtte på ny bruge handskerne. Bolden endte for fødderne af Benjamin Stokke, der på mirakuløs vis sparkede kuglen over et tomt mål fra fire meter.

Kampen stod herefter stille indtil kampuret havde rundet en time. Her var AGF på vej fremad, da Johnny Thomsen klodset sendte Casper Høyer i gulvet i straffesparksfeltet. Tobias Sana eksekverede på eminent vis og sendte aarhusianerne tættere på Europa.

Randers forsøgte herefter at svare igen, og Saba Lobzhanidze kom tæt på efter 72 minutter, da han med en flot halvflugter tvang Grabara ud i fuld længde.

AGF kom tæt på at fordoble føringen, da Casper Højer sendte bolden fladt på tværs til Peter Ankersen efter 85 minutter. Ankersen fik afsluttet snært forbi, men bolden blev på ny ude.

Det skulle vise sig at blive fatalt. I kampens allersidste minut forsøgte AGF nemlig at løbe kontra, men Mustapha Bundu lavede en elendig aflevering, som blev opsnappet af Randers, der løb ned og scorede på kampens sidste spark. Marvin Egho var manden med målet.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.