• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Randers FC's navn skiller sig ud i klagebrev: Det er et princip

Foto: Randers FC

Randers FC er blandt de ti klubber, som har sendt et brev med en opsang til Divisionsforeningen. Kronjyderne er bare ikke i nedrykningsfare modsat de ni øvrige.

Af Ole Hoffskov

Ti klubber sendte torsdag et åbent brev til Divisionsforeningen med et klart budskab om at blive hørt, hvis Superligaen mod forventning ikke kan genoptages. Udspiller det scenarie sig, er det Peter Ebbesen, der er turneringschef i Divisionsforeningen, der alene skal bestemme, hvem der rykker ned fra Superligaen. NordicBet Ligaen og 2. division.

Brevet var underskrevet af Hobro IK, Esbjerg fB, FC Roskilde, Næstved Boldklub, Skovshoved, Vejgaard, Slagelse, Ringkøbing og Holbæk, og det giver god mening, da alle ni klubber er i nedrykningsfare.

Læs også:10 danske klubber protesterer nu mod sæson-afslutningen

Den sidste signatur kom fra Randers FC, og det skiller sig mere ud.

Kronjyderne indtager syvendepladsen i Superligaen og er ikke i fare for at rykke ned, selv om der skal findes tre nedrykkere fra landets bedste række. Så hvorfor overhovedet blande sig? Et princip, fastslår direktør Søren Pedersen over for Randers Amts Avis.

Læs også:Ekspert: Vi må forholde os til, at Superligaen måske ikke bliver spillet færdig

- Det er vigtigt at understrege, at vi i Randers FC ikke kæmper for en strukturændring, hvor man eventuelt ændrer på antallet af op- og nedrykkere eller antallet af hold i rækkerne. Vi kæmper for, at klubberne bliver hørt, så det ikke kun er én mand, en turneringsadministrator, som skal tage den endelige beslutning om, hvad der skal ske i tilfælde af en aflysning, siger Søren Pedersen til Randers Amtsavis.

Divisionsforeningen har endnu ikke svaret på kritikken fra de 10 klubber. Det ønskede Peter Ebbesen heller ikke, da tipsbladet.dk allerede tidligere på ugen kunne fortælle ham, at brevet var på vej. Turneringenschefen ville ikke kommentere på "måske-scenarier".

Læs også:Spillere i Bundesliga-klub viser storsind: Dropper lønnen

Læs også:Svensk topklub: Flere kan have fået coronavirus

Læs også:FC Midtjylland bekræfter: Har sendt brasilianer hjem

Læs også:Klubberne er uenige: Én mand kan ende med at udpege nedrykkere