• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Genlæs: Randers-job er formentlig Colin Todds sidste

Genlæs: Randers-job er formentlig Colin Todds sidste
Illustration

Engelske Colin Todd, cheftræner i Randers FC, har haft en lang karriere i topfodbold, men jobbet i Randers FC er nok trænerens sidste.

Af Kenneth Jensen

- Det eneste, du ikke må citere, er min alder. Det er 'off the record'.

Randers-træner Colin Todd nyder livet som fodboldtræner hos kronjyderne, og da tipsbladet.dk fanger englænderen, er han også i det morsomme hjørne. Vi holder naturligvis aftalen med Colin Todd, men internettet og moderne teknologi lagrer alle informationer. En hurtig søgning viser da også, at træneren nu er midt i 60'erne.

Det er en klassisk 'old school'-træner, Randers FC har. Uddannet i det hårde engelske system, hvor kæft, trit, retning og ikke mindst lange bolde var normen, er Colin Todd alligevel lykkedes med at skille sig ud. Det handlede om hårdt og kontant fodbold, da han selv var en dygtig, dygtig forsvarsspiller i England. Nu er han en træner, der er elsket blandt Randers-fans og spillere. Resultaterne taler også for sig selv: Randers ligger til sølvmedaljer i Superligaen pt., og selv om han kan være hård, er han også fair, for er du god nok, skal du nok også få lov til at spille.

Colin Todd er i gang med sin tredje sæson i træk som træner for Randers FC. Englænderen, der er i gang med sin anden periode som træner i klubben, er ansat på en funktionærkontrakt. Han er altså i Randers uden udløbsdato, men kontrakten kan så også opsiges hurtigt. Og når det en dag sker, at det er slut i Randers FC, så er det formentlig også slut på livet i fodbold.

- Jeg elsker at være træner, men den dag det er slut i Randers, så er det nok også forbi for min trænerkarriere. Det vil jeg tro. Jeg forestiller mig ikke, at jeg skal tilbage til England og træne en dag. Jeg har min kone, som jeg gerne vil nyde livet med, og så fik jeg jo en triple bypass operation i januar. Jeg har det godt igen, men man ved jo aldrig. Og jeg troede også, at jeg havde det godt, lige inden jeg blev syg, siger Colin Todd til tipsbladet.dk og fortæller videre:

- Mit arbejde i Randers FC nyder jeg, for det holder min hjerne aktiv, og på det punkt er jeg inspireret af Sir Bobby Robson, der var træner helt frem til sin død. Han var typen, der holdt hovedet koldt og omgik personer, som holdt ham ung. Det gør jeg også.

Colin Todd fik sin fodboldopdragelse Sunderland, som han også spillede mange kampe for. Han spillede også for klubber som Derby County, Nottingham Forest, Everton og Birmingham. Colin Todd var forsvarsspiller og spillede 27 gange på det engelske landshold i 70'erne. Siden blev han træner, og nu nærmer trænerkarrieren sig altså enden. Men han forsøger at suge hver en lille erfaring ud af oplevelsen i Randers.

- Jeg nyder at arbejde med spillerne i klubben, og jeg elsker at udvikle dem som spillere og mennesker. Jeg har en rigtig god følelse, når jeg går i omklædningsrummet eller møder på arbejde, og det er en dejlig klub at være i. Spillerne inspirerer mig, og jeg håber også, de er inspirerede af mig, siger Colin Todd.

Englænderens kone bor fortsat i England, og det har tidligere været sådan, at han flyver hjem et par dage i ugen for at være sammen med sin kone, inden han vender tilbage til Danmark for at træne og spille kampe med truppen i Randers FC.

Superliga

Jung: Det var på tide

Anthony Jung glæder sig over, at Brøndby IF endelig er i gang med at spille kampe igen.

Mere Superliga

Fokus