Randers får point trods to hollandske føringer

Randers sikrede sig torsdag et point, da hollandske AZ Alkmaar gæstede Kronjylland i Conference League.

Randers FC var både bagud 0-1 og 1-2, da kronjyderne torsdag på hjemmebane spillede 2-2 med de hollandske gruppefavoritter fra AZ Alkmaar i den første kamp i Conference League-gruppespillet.

Gennem kampen stod der Alkmaar på det meste, og hollænderne var generelt boldsikre og chanceskabende og havde held med at presse værterne i bund.

Med undtagelse af de første 25 minutter var det mest af alt en overlevelseskamp for Randers.

Offensivt havde kronjyderne svært ved at finde melodien, og det var kun på dødbolde, at de evnede at være farlige.

Det skulle også vise sig at være nok, da begge Randers' mål faldt efter dødbolde. Simon Piesinger og Simon Graves stod for kronjydernes scoringer.

Første halvleg startede jævnt ud. Begge hold havde chancer og tid på bolden.

Det var dog de hollandske gæster, der bragte sig i front efter 24 minutters spil, da midtbanespiller Jordy Clasie bragede bolden i mål med et hårdt og velplaceret spark lidt uden for feltet.

Føringen holdt kun kort tid. Blot tre minutter senere bragte Randers-østrigeren Simon Piesinger balance i regnskabet, da han headede bolden i mål efter lidt tilfældigheder i feltet i forbindelse med et frispark.

Hollænderne var ikke færdige med målscoringen. Efter 33 minutter bragte Alkmaar sig i front med 2-1, da den græske angriber Valgiris Pavlidis prikkede bolden i nettet, efter at Randers-målmand Patrik Carlgren parerede bolden ud i fødderne på ham.

I anden halvleg stod der Alkmaar på det meste, mens det for hjemmeholdet mest handlede om at overleve.

Derfor var det også overraskende, at indskiftede Simon Graves efter 69 minutter pandede udligningen i mål efter endnu en dødbold.

Alkmaar fortsatte efter 2-2-scoringen presset, men hjemmeholdet holdt stand og dermed sikrede sig et point i holdets første europæiske gruppespilskamp.