• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Randers-profil var ikke fortsat under Moniz: Jeg kunne ikke fungere

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Johnny Thomsen er i gang med sin syvende sæson som Randers FC-spiller. Han var stoppet ved de seks, hvis Ricardo Moniz stadig var cheftræner i klubben.

Af Ole Hoffskov

Johnny Thomsen kom til Randers FC i 2012, og lige siden har han tonset op og ned ad sidelinjen i den kronjyske Superliga-klub. I denne sæson har han været på banen i samtlige 16 kampe, og det er ganske imponerende af en spiller, der runder 37 lige om lidt.

Det er dog ikke mange måneder siden, at det så ud til at lakke mod enden for højrebacken.

Læs også: Moniz siger op i Slovakiet: Klubben lider på grund af mit temperament

I sidste sæson stod Ricardo Moniz i spidsen for Randers FC i en kort overgang, og den iltre hollænder delte for alvor vandene. Johnny Thomsen var én af dem, der ikke svingede med gadedrengen Moniz.

I juni underskrev Thomsen en kontraktforlængelse med Randers FC - det havde han ikke gjort, hvis Moniz var fortsat i klubben.

Læs også: Stort Gravgaard-interview: Folk har set mig som en pauseklovn

- Jeg havde ikke forlænget, hvis Moniz stadig var i klubben. Jeg tror heller ikke, at han så nogen fremtid i mig, selv om jeg fik en del spilletid. Hvis Ricardo var fortsat, havde det nok været slut for mit vedkommende, siger Johnny Thomsen til tipsbladet.dk.

Han beskriver, at det hele blev bedre, da Rasmus Bertelsen tog over for Ricardo Moniz i foråret, og de gode takter er fortsat i denne sæson under ledelse af Thomas Thomasberg.

- Der er kommet ro på. Jeg har intet ondt at sige om Ricardo, og jeg kan sagtens se ham passe ind mange steder, men han er også en type, der ikke passer ind alle steder – det kan man jo også bare se på hans CV. Jeg synes ikke, han passede ind i Randers FC. Vi havde brug for ro på bagsmækken, og det kom han i hvert fald ikke med, fortæller Thomsen.

Højrebacken fastslår, at det var svære arbejdsdage med Ricardo Moniz som chef.

- For mit eget vedkommende var det svært at fungere under ham, fordi han kom fra et andet land og ikke havde andet i livet end fodbold. Dette engagement var også hans store styrke, men det passede efter min mening ikke ind i en trup, hvor mange har kone og børn og dermed også mange andre ting i livet end fodbold.

- Den del havde han slet ikke forståelse for, og han kunne sagtens finde på at inddrage vores fridag. Det gjorde jo ikke den store forskel for ham, men det kan være udfordrende, når man også har familie og andre ting i livet, lyder det fra Johnny Thomsen.

Efter afskeden i Randers FC blev Ricardo Moniz ansat som cheftræner for den slovakiske klub AS Trencin, men her sagde han sit job op for et par uger siden. Hollænderen beskyldte i forbindelse med sin opsigelse dommerne i Slovakiet for at være korrupte. 

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: Lyngby BK - OB

To hold, der ikke er kommet specielt godt fra start i denne sæson, mødes i Lyngby i en yderst vigtig kamp.

Mere Superliga

Fokus