Randers sikrer førsteplads med remis i Hjørring

Vendsyssel FF og Randers FC spillede 0-0, og det betyder, at Randers sikrer førstepladsen i gruppespillets pulje 2. Vendsyssel er samtidig sikre på tredjepladsen i puljen.

Vendsyssel FF tog fredag aften imod Randers FC i en kamp, hvor begge hold i den grad kunne bruge en uafgjort. En uafgjort ville nemlig sikre Randers førstepladsen i gruppespillets pulje 2, mens det også ville betyde, at Vendsyssel var så godt som sikre på tredjepladsen i puljen.

Og begge hold fik også det, de kom efter. De hentede nemlig begge et point, da kampen sluttede uden mål.

Randers lignede imidlertid ikke et mandskab, der blot ville lade tiden gå og tage til takke med en 0-0-kamp. De kronjyske gæster kom til flere store chancer i løbet af kampens tyve minutter.

Den første chance tilfaldt Frederik Lauenborg efter kun fem minutter, da Mikael Boman spillede ham fri på kanten af feltet. Lauenborgs afslutning fik Nicolai Flø dirigeret ud til et hjørnespark.

Kort efter kom også Saba Lobjanidze til en chance. Georgieren fik sat en Vendsyssel-stopper, før han forsøgte at krølle bolden op i det fjerneste hjørne, men afslutningen sejlede akkurat forbi mål. Få minutter efter kom Lauenborg også til endnu en stor chance i det lille efter et indlæg fra Kevin Conboy, men Lauenborg headede forbi.

I resten af første halvleg fortsatte kampbilledet mere eller mindre, og Randers havde optræk til flere chancer, uden at det dog blev farligt. Da de to hold gik til pause, var der derfor heller ikke scoret.

Efter pausen kom Vendsyssel straks bedre med, men alligevel var det Randers, der kom til halvlegens første større chancer, da både Marvin Egho og Lobjanidze havde et par forsøg efter knap 55 minutter.

Det fik kampens momentum til at skifte, og Randers leverede et gevaldigt pres på de nordjyske værter i den efterfølgende periode, hvor nordjyderne dog misbrugte adskillige chancer.

Som kampen nærmede sig sin afslutning, aftog presset til gengæld en smule, og det sluttede også uden mål.

Randers sikrer med det ene point førstepladsen i pulje 2, mens Vendsyssel er sikre på, at de slutter som nummer tre i puljen, efter at Hobro ikke kunne hente tre point mod AaB fredag aften.

Det betyder, at Randers får en nemmere vej i Europa Playoff, mens Vendsyssel også får en nemmere vej til at sikre endnu en sæson i Superligaen. I Europa Playoff skal Randers møde nummer to fra pulje 1, mens Vendsyssel i nedryknings-playoff skal møde tredjepladsen fra pulje 1 over to kampe, hvor den samlede vinder sikrer sig overlevelse. I skrivende stund er AC Horsens nummer to i pulje 1, mens SønderjyskE er nummer tre.