• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Randers-træner: Vi kan ikke bare spille som Barcelona eller FC Nordsjælland

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Randers FC spiller mange bolde frem i banen, og træneren ville gerne have, at holdet kan variere spillet lidt mere. Men det kommer aldrig til at spille tiki-taka.

Af Anders Dehn

Når tilskuerne går til fodbold på Cepheus Park i Randers, skal de ikke forvente at se ret med boldnusseri. Hjemmeholdet spiller ofte bolden frem i banen, faktisk kun AC Horsens gør det oftere i Superligaen.

De 41,9 procent fremadrettede afleveringer er dog lige til den høje side, siger cheftræner Thomas Thomasberg til Randers Amtsavis, men omvendt vil han ikke skrue det så meget i den modsatte retning, at det bliver tiki-taka.

Læs også: Randers-træner: Marvin Egho er inde i en god udvikling

- Vi er ikke så naive at tro, at vi bare kan spille som Barcelona eller FC Nordsjælland, da de var bedst, med mange spillere foran bolden. Ved at spille direkte op har vi flere spillere bag bolden, men vi skal også være i stand til at aftvinge respekt, når vi er i boldbesiddelse, så modstanderen ikke tænker, at de bare kan lade os have den, siger Thomasberg.

Noget tyder på, at Randers-træneren og hans hold havde mere held med at variere afleveringerne i sidste sæson. Dengang endte de på syvendepladsen i Superligaen og var kun et nederlag til Brøndby IF fra at spille sig i Europa League-kvalifikationen.

Læs også: Randers FC i showkamp: Cheftræneren udtaget

Nu befinder holdet sig på 11. pladsen, a point med Hobro IK på den gale side af nedrykningsstregen. Det hjalp dog, at holdet gik på landskampspause med en sejr over Silkeborg IF, men ifølge Thomasberg er de otte point, Randers har, ikke noget.

- Otte point er lige i underkanten af, hvad vi havde håbet på, så det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, lød det fra cheftræneren efter Silkeborg-kampen.

Randers' næste opgave er Esbjerg fB, der ligger under nedrykningsstregen, på udebane på søndag. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus