• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Rasmus Falk: FC Nordsjælland kender også betydningen af vores sejr

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Med sejren på 2-1 over FC Nordsjælland bragte FC København sig helt ind i kampen om tredjepladsen i Superligaen.

Af Kenneth Jensen

Da FC København mod FC Nordsjælland gik i gang, var der i live-tabellen seks point mellem de to mandskaber, der kæmper om Superligaens tredjeplads, der enter giver direkte adgang til Europa eller til en afgørende kamp om at komme i Europa.

Og da de to hold gik til pausen, var der med stillingen 1-0 til FC Nordsjælland ni point mellem de to hold. Med sit mål til 2-1 til FC København i de døende sekunder gjorde Federico Santander det til en afstand på kun tre point i FC Nordsjællands favør.

Så det var en FCK-sejr med utrolig stor betydning. Ikke kun for holdet selv.

- Puha, hvis det havde været ni point i ni kampe, som det var stillingen ved pausen, så ville det blive rigtigt, rigtigt svært. Vi kender betydningen af resultatet, og derfor er det ekstra stærkt, at vi får det vendt. Det andet hold kender også betydningen, siger Rasmus Falk til tipsbladet.dk og forklarer, at det er som et gok i nøden til FC Nordsjælland:

- Sådan er mekanismerne i fodbolden. Jeg tror, at vi i de sidste otte kampe har hentet 10 point ind på dem, og det er et meget godt snit. Det behøves ikke helt at fortsætte - det er også et godt hold, FC Nordsjælland, og det arbejde, de laver, er godt, men vi er begyndt at sætte noget sammen, og det begynder at ligne noget. Nu har vi fået mere tro tingene og selvtillid, og det kan man mærke.

Rasmus Falk scorede selv til 1-1 og var dermed med til at vende kampen i anden halvleg, hvor han spillede en stor del af tiden på den centrale midtbane. Sejren kom altså efter, at Ståle Solbakken satsede og pillede William Kvist fra banen for i stedet at give plads til Robert Skov, mens Falk gik ind centralt. Det gav pote, og det giver selvtillid.

- Nu har vi sat en stime sammen. I nogle af kampene har vi fået pointene, og det har været mere arbejdssejre, men her møder vi et af de bedst-spillende hold i ligaen, og den måde, vi vinder på, er imponerende, siger han.

FC København har 47 point efter 27 kampe - næste opgave for Ståle Solbakkens mandskab er en udekamp mod FC Midtjylland. Den kamp spilles mandag klokken 19.00.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus