• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Red Bulls-boss roser Jørgensen: Vigtigt at hente en ung europæer

18-årige Mathias Jørgensen skifter fra OB til New York Red Bulls, og her glæder de sig over, at en talentfuld spiller fra Europa tager til MLS.

Af Anders Dehn

Fra OB til Red Bulls. Fra Odense til New York.

Mathias Jørgensen skal frem over score sine mål og løbe fra forsvarsspillere langt fra Danmark. Han fortsætter karrieren i MLS, hvor han bliver sin klubs yngste førsteholdsspiller. 

Læs også: Officielt: OB sælger Mathias Jørgensen

I New York er de svært begejstrede for, at 18-årige Jørgensen har valgt den amerikanske klub. Det vidner om, mener sportsdirektøren, hvor langt ligaen og klubben er kommet, at den kan tiltrække en talentfuld europæer.

- Gennem scouting-, samtale- og kontraktprocessen blev vi mere og mere sikre på Mathias' karakter, hans "holdet først"-attitude og hans konkurrencegen. Hans beslutning om at komme til vores klub som en ung europæisk spiller taler sit tydelige sprog om New York Red Bulls og Major League Soccer, siger Denis Hamlett.

Også manden, der bestemmer, om Mathias Jørgensen får spilletid, er glad for sin nye dansker.

- Som angriber giver Mathias os endnu en dynamisk mulighed oppe foran med sin fart, kloge bevægelser og villighed til at løbe bag forsvaret. Udover hans talent elsker vi hans attitude, ydmyghed og ønske om at arbejde for holdet, lyder det fra cheftræner Chris Armas.

Energidrik-klubben oplyser ikke, hvor lang en kontrakt Jørgensen har fået; kun at det er en "multi-year" aftale.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.