• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Retov har skruet op for fokus på standarder i Brøndby

Foto: Getty Images

Martin Retov har ansvaret for dødboldene i Brøndby, og han har på det seneste arbejdet med variationer, som kan komme holdet til gode, når de ikke har fem store spillere at sigte efter.

Af Oliver Okstrøm

I Brøndby er det assistenttræner Martin Retov, som står for dødboldene, og det er noget, som trænerteamet har øget deres fokus på, da man kan se, at det er omkring en tredjedel af alle mål kommer fra standarder.

Det fortæller han om i et interview på Brøndbys officielle hjemmeside.

- Så det er klart, det vil vi også gerne være bedre til, end vi har været. Man kan se nogle af holdene vinder topplaceringer ved det - ikke nødvendigvis fordi de sætter spillet mellem felterne bedre end os, men fordi de har været dygtige på dødboldene, siger han og fortsætter:

- Det betyder, at man kan skabe sig et godt udgangspunkt, ligesom vi gjorde i Odense forleden. Det giver et boost til at kunne spille kampen på nogle andre præmisser, og det er vigtigt, at man også kan beherske den facet af spillet, lyder det fra Martin Retov.

Holdet har dog også deres udfordringer, når det kommer til styrken på dødbolde, da mandskabet ikke ligefrem har fem store gutter på holdet, fortæller Retov. Derfor arbejder man udfra nogle andre forudsætninger, fortæller han - og derfra vil man finde løsninger. 

- Det synes jeg, vi prøvede lidt af i Odense, hvor vi ofte startede med et kort hjørnespark og prøvede os lidt med nogle variationer derfra. Det skal også være en del af vores spil at kunne variere kombinationerne. Det nytter ikke noget, hvis modstanderne blot skal tage en eller to store spillere ud, og vi så ikke rammer nogen. Det er blandt andet en grundene til at tage standarderne kort for at rykke rundt på deres linjer og organisation og så se, om man ikke kan udvinde lidt af det, siger Retov.

Brøndbys næste kamp er mod AaB, som spilles på søndag klokken 18. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus