• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Riddersholm: AGF er en såret klub

Presset i AGF er større end i FC Midtjylland, og det kommer blandt andet af klubbens historie. Men tre nedrykninger på et årti gør noget ved en klub, og den tidligere cheftræner mener, at man nogle gange følte sig presset til at melde for ambitiøst ud.

Af Anders Dehn

Glen Riddersholm har været cheftræner i to store danske klubber. Men selv om FC Midtjylland har oplevet med afstand den største succes af Riddersholms to tidligere arbejdsgivere, er opmærksomheden og presset større i AGF.

Riddersholm oplevede jobbet i Aarhus som "markant mere eksponeret" end i Herning, hvor de havde mere ro til at opbygge det hold, som endte med at vinde mesterskabet for snart tre år siden.

Læs også: Det er ikke tilfældigt, at AGF taber - det er menneskets psyke

I et interview med Spillerforeningens magasin, Indersiden, skelner Riddersholm mellem indre og ydre pres. Det indre er det, man i klubben lægger på sig selv, og det ydre er det, der kommer fra medier og fans. Sidstnævnte var en hæmsko i AGF, mener den tidligere cheftræner.

- I AGF har man en stærk historie, og man havde tidligere end stærk kultur, men i AGF anno 2018 er kulturen ikke specielt stærk og fast forankret som tidligere. Der er en lille kontinuitet i  klubben, man har ikke mange medarbejdere, grundet stor udskiftning, der var kulturbærere. Jeg oplevede også AGF som en såret klub, fordi tre nedrykninger på 10 år gør noget ved en klub, siger Glen Riddersholm i interviewet.

- Trods de kendsgerninger var der en selvforståelse og en opmærksomhed omkring AGF, som gjorde, at der var et stort ydre pres. Jeg tror ofte, man følte sig presset af at skulle melde noget ud, som man i virkeligheden måske ikke var klar til at honorere. Jeg kan konstatere, at man ikke blot ved at skabe en god økonomi med et snuptag kan skabe en stærk præstationskultur.

Riddersholm understreger desuden, at han så det som en spændende udfordring, som han lærte meget af og nød. Han nåede at være AGF-træner i lidt over halvandet år, inden han blev fyret i slutningen af september 2017.

Før det var han cheftræner i FC Midtjylland i fire sæsoner.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus