• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Riddersholm: FCK er designet til at vinde guld

Riddersholm: FCK er designet til at vinde guld
Illustration

FCM-træner Glen Riddersholm vil ikke kalde aftenens brag mod FC København for en guldkamp.

Af Tipsbladet.dk

Bragt i Tipsbladet 5. december

Hvad vil afgøre søndagens kamp?

”Det er vigtigt, at vi modstår trykket fra publikum. At vi modstår det stærke, følelsesprægede udtryk, FC København må komme med, fordi holdet har kniven for struben. Vi er forberedt og skal udelukke de faktorer, vi ikke kan påvirke. Vi skal have kampen over på vores præmisser. De kommer med 120 km/t, de vil skabe standardsituationer og lægge massivt pres på dommeren i hver situation. Det må vi ikke lade os frustrere af, vi skal gøre det, vi ved, vi kan. Vi har vundet 7-2 derovre i de to seneste kampe, så vi kan agere under pres på det stadion,”

Hvordan har jeres modstander ændret sig siden den kamp?

”FCK har haft længere tid sammen. Jeg kan se, at de har langt mere kollektiv, defensiv substans. De lukker langt færre mål ind i åbent spil. Deres relationer er blevet bedre og er bygget om det klassiske FCK med en meget stærk defensiv. Det kan misforstås, og det må det ikke, men det er maskinfodbold, hvor de langsomt æder modstanderen ved at køre på fysisk og spiller skematiseret fodbold, hvor vi til sidst har most deres modstander og udnyttet deres spilleres individuelle kvaliteter. Det er den vej, FCK udvikler sig igen, den samme vej, som gav så stor succes med Champions League i 2010. Det er 4-4-2 med aggressivt pres og duelstærke spillere med stor fysik. Spillere, der med undtagelse af et par spillere er mere rå power end kreativitet og finesse.”

Hvad udgør den største trussel mod dit hold i søndagens kamp?

”Vi skal ikke gå med på galejen om, at det er en guldkamp. Vi skal koncentrere os om det, vi er gode til, i stedet for de ydre omstændigheder omkring kampen.”

Hvilken spiller på modstanderens hold ville du helst have i din trup?

”Der er slet ingen tvivl, det er Nicolaj Jørgensen. Han er den største trussel mod os, den som, når han er i topform, er en af de spillere med det højeste niveau i Superligaen.”

Hvad betyder resultatet for jeres arbejde og stemningen i vinterpausen?

”Den bløde version er, at vi har spillet mere end godkendt i efteråret. Med en sejr i Parken er vi en sejr fra antallet i ligaen i sidste sæson. Vi har scoret flest mål af alle og har en solid defensiv. Skulle det ende med et nederlag i Parken, påvirker det os ikke negativt forud for et spændende forår. Den hårde og helt korte version er, at vi tager i Parken for at vinde. Hvis nogen tror, vi spekulerer i at spille uafgjort, kan de godt tro om igen. Vi hader at spille uafgjort,”
Du er næppe uenig i, at FCM uanset resultatet søndag er favorit til mesterskabet.

Hvad skal ske for, at FCM bliver dansk mester?

”Vi skal bevare vores harmoni. Vi holder fast i vores menneskelige og kulturelle værdier. Vi må ikke lade os rive med af en ide om, at vi nu skal købe os til guldet. Vi er skabt på en ideologi, der går på at give plads til unge spillere, selv på et hold, der spiller med helt fremme, er der plads til at spille Jakob Haugaard og Jesper Lauridsen ind. Det har vores nye ejer også sagt. Vi vil forlænge de to lejeaftaler, og så har vi en forstærkning, som jeg har set, og som forhåbentlig falder på plads. Styrken i FC Midtjylland er kollektivet, og vi har ikke brug for excentrikere, der har store armbevægelser og stjæler overskrifterne. Vi skal pleje vores kollektiv, og så tør jeg godt love, at vi kommer ud i en endnu stærkere udgave i foråret.”

Hvordan er dit forhold generelt til FCK?

”Jeg har altid været fortaler for et stærkt FCK. De har været et lokomotiv, og selvom Ståle nok har været lidt for skarp omkring, at FC København er alene om at bidrage i Europa, har FCK løftet overliggeren for, hvad der er muligt i Danmark ved at investere massivt,”

Hvad synes du om FCK’s spillestil?

”Det handler om at blive mester og købe spillere. De er designet til at vinde guld. Det er vi ikke, vi skal udvikle spillere fra vores akademi. Vi har brug for et stærkt FCK, og så må vi se, hvor langt de kommer i arbejdet med de nuværende investeringer.”

Hvad synes du om måden FCK arbejder på?

”Det er en klub, jeg har respekt for, men det er også en klub, der ligger langt fra FC Midtjylland. Vi har vidt forskellige menneskelige og sportslige værdier, så det er to klubber, der er svære at sammenligne. Vi skal være forskellige, for forsøger vi at kopiere FCK, får vi helt sikkert ikke succes. Vi har skærpet os og er ikke så kække som tidligere, men vi går fortsat vores egne veje.”

Hvad synes du om Ståle Solbakken og hans måde at arbejde på?

”Det er en træner, der tror 100 procent på sin ideologi, og som er meget vedholdende. Han er meget klar om, hvad han vil med sit hold, både i ledelse og spillestil. Og så har han vel en ydre fremtoning, der er ret selvbevidst og kan virke arrogant. Han er en dygtig træner, som jeg som relativt ny træner i Superliga-sammenhæng har stor respekt for og ser op til på grund af hans præstationer. Han har vundet mesterskaber, og det er jo sådan noget, vi gerne vil opnå. Vi er to vidt forskellige typer, der arbejder på hver vores måde, og det er godt, at der findes forskellige typer i dansk fodbold.”

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus