2016-01-22 12:01
Foto: Gregers Tycho/Polfoto

AGF-træner Glen Riddersholm har ikke lagt sig fast på en formation, og det kommer han heller ikke til i den nærmeste fremtid.

4-4-2, 4-3-3 eller 4-5-1? Eller hvad med den 4-1-4-1, som FC Midtjylland praktiserede under Glen Riddersholm?
 
Der er mange muligheder, når AGF-træner Glen Riddersholm skal finde ud af, hvilken formation han vil spille i. Men de mange muligheder giver ikke panderynker hos træneren - tværtimod. I stedet peger Glen Riddersholm på, at det slet ikke er fokus lige nu.
 
- Jeg kan godt forstå spørgsmålet, og det er ofte interessant for andre, men det er det ikke for mig. For mig er det filosofien og spillestilen, der er det vigtige. Ikke tallene. Jeg kan allerede nu se, at vi har nogle typer i AGF, der har en stærk dynamik i banens længde og retning - det er nogle af de ting, jeg også gerne vil sætte fokus på, siger Glen Riddersholm til tipsbladet.dk og forklarer videre:
 
- Jeg kan se en villighed og en evne til at arbejde hårdt for holdet og kollektivet, og det kan vi arbejde videre med. Men der er langt fra at kende og kunne det til at beherske det, og det er ud fra det kende, kunne, beherske-princip, at vi arbejder, og nu skal vi til at kende tingene.
 
- Og så vil der være nogle huller undervejs, hvor spillerne kommer til at glemme det. På et tidspunkt skal spillerne gerne kunne det, og så til sidst, når vi er helt bæredygtig, ja, så behersker vi også tingene. Og på den måde skaber vi stabilitet, siger han.

Glen Riddersholm og AGF spiller senere fredag mod Viborg i en testkamp, og her vil AGF-træneren som noget nyt prøve at bruge Aleksandar Cavric på 'otter'-positionen, hvor Riddersholm håber at se, om Cavric også kan og vil arbejde defensivt.

For er der noget, der kendetegner den første måned med Riddersholm som træner i AGF, er det, at han vil se villighed fra sine spillere. Og han vil se et kollektiv.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO