• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Riddersholm om bænkede spillere: Ingen kan tale sig på holdet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Både Kees Luijckx og Marcel Rømer har udtryk bekymring for deres roller som reserver i SønderjyskE og åbnet op for, at løsningen måske er at skifte klub.

Af Anders Dehn

I de seneste sæsoner har Kees Luijckx og Marcel Rømer været blandt profilerne på SønderjyskE's hold, men i denne sæson har de mest set til fra sidelinjen. Rømer, fordi han netop er vendt tilbage fra skade, og Luijckx, fordi Glen Riddersholm har valgt andre til midterforsvaret.

Begge har udtrykt bekymring om deres situation og åbnet for, at løsningen måske er at skifte klub. Tipsbladet.dk har talt med cheftræner Riddersholm om de to spillere og deres rolle på holdet.

Læs også: SønderjyskE-spiller åben for salg: Jeg kan godt se, hvordan det ser ud for mig

Lad os først genopfriske, hvad Kees Luijckx sagde:

- Jeg håber, min situation ændrer sig. (...) Vi har ikke talt om min fremtid endnu, men jeg tror, vi gør det i den her uge, så begge parter kan fortælle hinanden, hvad vores forventninger er for resten af sæsonen. Jeg håber, at jeg kan spille den samme rolle som tidligere, lød det fra hollænderen efter seneste spillerunde, hvor han for første gang i sæsonen startede inde.

Læs også: Optakt: OB - SønderjyskE

Glen Riddersholm har ikke været med i sådan en snak, men måske har Luijckx haft den med sportschef Hans Jørgen Haysen, siger træneren. Han tilføjer dog, at han ikke udstikker garantier.

- Jeg må bare understrege, og det er ligegyldigt, hvilken spiller vi snakker om: Der er ingen spillere i SønderjyskE, der kan garanteres fuld spilletid. Så er den ikke længere. Sådan skal det være, og sådan vil det være, så længe jeg er træner, lyder det fra cheftræneren.

- Vi ønsker selvfølgelig spillere, som ønsker at spille hver gang. Så jeg er glad for, at alle spillerne her i SønderjyskE er utilfredse, når de ikke spiller. Men der er forskel på at være utilfreds og så ikke levere den indsats, der skal til for at spille sig selv tilbage på holdet. Ét er, hvad man giver udtryk for verbalt. Noget andet er, hvad man viser. Det er hele tiden den kontekst, fodbolden bevæger sig i.

- Ingen kan tale sig på hold, og ingen er garanteret spilletid.

Når Kees Luijckx efter seks kampe på bænken pludselig var i startopstillingen mod FC Midtjylland, skyldtes det, at Glen Riddersholm ville give sit hold mere fysisk styrke og farlighed på dødbolde. Begge dele leverer Luijckx, og samtidig kunne træneren skubbe Stefan Gartenmann ud på backen.

For tidligt at drage konklusioner
Samme kamp kamp brugte Marcel Rømer i går som eksempel på, at han føler sig marginaliseret i SønderjyskE.

- Jeg vil allerhelst spille her, men jeg er ikke så naiv, at jeg ikke kan erkende, hvordan det ser ud for mig. Mod Midtjylland sad jeg på bænken igen, og to andre midtbanespillere blev skiftet ind. Jeg ser, hvilke muligheder der er for mig, sagde Rømer til Der Nordschleswiger.

Glen Riddersholm forklarer Rømers sparsomme spilletid i denne sæson med, at midtbanemanden først for nylig er vendt tilbage fra en længere skadespause.

- Marcel har jo været skadet siden april, og faktum er, at han kun har været på træningsbanen i nu knap tre uger. Så nogle gange kan man være lidt for hurtigt ude i forhold til at begynde at stille spørgsmålstegn ved ens rolle og alt muligt andet, siger han.

- Der er forskellen bare: Når spillerne i SønderjyskE var skadet i fortiden, kom man ret hurtigt ind på holdet, fordi konkurrencesituationen i truppen ikke var så stor, og i dag er der bare rigtig god konkurrence. Det er så det, der gør det til en ekstra udfordring at komme tilbage fra skade.

Er det for tidligt for Rømer at drage konklusioner, så tidligt efter han kom tilbage?

- Ja. Det er alt for tidligt. Men jeg forstår det jo godt på sin vis. For det er en ny situation, der ikke er normal for etablerede og dygtige spillere at stå i i SønderjyskE.

- Det er ofte bare sådan i fodboldens verden, at spillerne lever fra kamp til kamp og ser virkeligheden i nuet, og det er helt legalt. Hvor vi ser det i et bredt perspektiv. Omvendt kunne man også vælge at sige, at i hjemmekampen mod AGF var det ham, der kom ind og fik 35 minutter på et tidspunkt, hvor han faktisk måske slet ikke var klar til at få så lang spilletid.

- Så det handler om den rette tålmodighed. Især når man har haft et forløb som Marcel, hvor man har været langt ude, og holdet har udviklet sig godt. Så er det mere holdets kurve og spillernes præstationer, end at jeg er utilfreds med Marcel. For jeg er glad for Marcel.

Så du helst, at I ikke sælger Rømer nu her?

- Jeg ønsker kun, at der skal være spillere her i SønderjyskE, som ønsker at arbejde for og med de ting, som vi har sat i søen. Altså at man er 100 procent dedikeret, og man er indstillet på, at konkurrencen kun er med til at gavne fællesskabet, selv om virkeligheden kan gøre ondt, hvis man ikke selv bliver valgt til.

- Jeg har ikke nogen ønsker om at sælge spillere, men jeg har også stor forståelse for, hvis der er nogle, der ikke kan indrette sig efter det og så søger andre veje.

I aften har Kees Luijckx chancen for at få spilletid igen, når SønderjyskE møder OB. Marcel Rømer er ikke med i truppen. Klubben oplyser ikke på sin hjemmeside, om han er skadet igen eller valgt fra.