• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Rigmand bag nyt Aarhus-stadion: Det er en donation, ikke en aktiv involvering

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Henrik Lind skænker 250 millioner kroner til en ny løsning for området omkring stadion i Aarhus. Han lægger ikke pengene for at få indflydelse i AGF eller Superligaen.

Af Anders Dehn

Indtil i går var det de færreste danske fodboldfans, der kendte Henrik Lind. Men fremover skal han nok vænne sig til, at hans navn oftere optræder i blandet andet disse spalter, efter han meldte sig på banen med 250 millioner kroner til en ny løsning for området omkring stadion i Aarhus.

Lind er 44 år gammel, milliardær og barn af den by, som han inden for de kommende år meget vel kan ende med at skænke et nyt stadion sammen med Salling Fondene. For det er netop penge, Lind Invest forærer. Henrik Lind gør det ikke for at blive en magtfuld mand i AGF eller dansk fodbold.

- Det her er en donation. Det er ikke en aktiv involvering hver søndag, og i alt der foregår mellem kampene i hverken AGF eller Superligaen, siger han til Ekstra Bladet.

Læs også:Vild donation til nyt Aarhus Stadion: Klar med halv milliard

- Det er en donation til byen for at skabe nogle flere og federe oplevelser for byens borgere.

Før Linds penge kan få ben at gå på, skal Aarhus Kommune og alle de involverede parter finde en gangbar løsning til området omkring det nuværende Ceres Park. Det gælder både fodboldstadion, indendørshallerne, væddeløbsbanen og de grønne områder.

Som Henrik Lind og Salling Fondene gjorde klart i går, skal løsningen på plads, før pengene falder. Til at begynde med har de afsat fem millioner kroner til en forundersøgelse, som kommunen efter planen sætter i gang i det nye år.

Læs også:Halv milliard til nyt stadion i Aarhus: Naturligt at opstille en række krav

- Når man bidrager og går forrest med områdets bedste for øje, er det også naturligt at opstille en række forudsætninger for et nyt stadion og stadionområdet. Herunder at vi anser Aarhus Kommune for at være en væsentlig aktør og bidragsyder i helhedsløsningen for projektet. Hvis vi skal løfte vores fælles ambitioner, kræver det et stærkt samarbejde mellem alle involverede parter, sagde Henrik Lind i en pressemeddelelse i mandag.

Salling Fondene kommer, hvis parterne kan finde den rette løsning, også med 250 millioner, så det samlede beløb ender på en halv milliard.

Læs også:AGF: Vi skal bygge det bedste stadion i Norden

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Krisen kradser i SønderjyskE

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.