2017-01-12 11:26
Foto: Lars Rønbøg / FrontZoneSport via Getty Images

Brandvarme Marcus Ingvartsen ser flere fordele ved at blive i FC Nordsjælland, men han håber på et klubskifte inden alt for længe.

Potentialet har været til at få øje på i flere sæsoner, men skader har været en slem fjende for Marcus Ingvartsen, der af samme årsag har haft vanskeligt ved at få det endeligt forløst. I denne sæson er det hele dog gået op i en højere enhed for FC Nordsjælland-profilen.

12 mål og fire assists er det blevet til for Marcus Ingvartsen, der dermed overvintrer som Superligaens målkonge nummer to efter topscorer Teemu Pukki. Selv peger han på flere faktorer, der har ført succesen med sig.

- Jeg har arbejdet rigtig hårdt, siden jeg kom tilbage i sidste sæson. Jeg har lagt rigtig meget på fysisk og mentalt, og så har det været en god sæson, hvor jeg har spillet mange minutter og undgået alle mulige skader. Jeg har været god til at søge mine muligheder og haft nogle hurtige spillere omkring mig, som også har gjort det nemmere for mig, siger Marcus Ingvartsen til tipsbladet.dk og fastslår, at han ser frem til foråret:

- Jeg glæder mig til at komme i gang igen og til at score nogle flere mål. Om det bliver lige så godt, ved jeg ikke, men jeg har store forventninger til mig selv, så det er først og fremmest mig selv, jeg kommer til at skuffe, hvis det ikke går godt. 

De mange mål kombineret med en alder på blot 21 har naturligvis gjort Marcus Ingvartsen til et varmt navn i flere udenlandske klubber, og det er de helt store sværvægtere, der har været sat i forbindelse med FCN-spilleren. Blandt andre Juventus skal have besigtiget ham i efteråret.

Hovedpersonen selv tager interessen i stiv arm, men han lægger ikke skjul på, at han er klar til et skifte i nærmeste fremtid.

- Det er selvfølgelig dejligt, at der er noget opmærksomhed. Det skulle der også gerne, for det er det, jeg gerne vil, og det er det, jeg træner og spiller for. Jeg skal videre på et tidspunkt, men egentlig tager jeg det meget stille og roligt og lader min agent stå med tingene, indtil det bliver konkret. Jeg synes også, jeg har masser af muligheder for at blive bedre her i FC Nordsjælland.

- Om jeg skal videre nu, til sommer eller først senere kan jeg ikke svare på. Hvis det fortsætter med at gå godt, håber jeg da på, at det bliver inden alt for længe, men som sagt kan jeg også udvikle mig yderligere her, og jeg har en rolle her i FC Nordsjælland, som jeg nok ikke ville få i andre klubber, lyder det fra Marcus Ingvartsen.

Den 21-årige angriber har spillet i FC Nordsjælland hele sin karriere, og han lader det først og fremmest være op til mavefornemmelsen, når han skal vælge sin næste destination.

- Det bliver mit første klubskifte i karrieren. Når der kommer noget, tror jeg dybest set, at jeg må gå efter min mavefornemmelse, og så er det selvfølgelig også et spørgsmål om niveau - føler jeg, at jeg kan være med? Er jeg for god? Det bliver en kombination af, hvad jeg føler, og hvad mine forskellige rådgivere tænker, siger han.

Spilletid er højeste prioritet i en ny klub.

- Jeg skal et sted hen, hvor jeg kommer til at spille - hvis ikke med det samme så i hvert fald forholdsvis hurtigt. Jeg har ikke noget imod at kæmpe for min plads. Det er svært at sige noget om, hvilke lande og ligaer der kunne være interessante, men når jeg står med det, må jeg mærke efter, slutter Marcus Ingvartsen.

Marcus Ingvartsen har kontrakt med FC Nordsjælland frem til sommeren 2019. Han forlængede aftalen i slutningen af november. 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO