2016-01-20 12:01

AGF's nye forsvarsspiller Nicklas Backman kommer til at bidrage med fight, stærkt hovedspil og vildskab, når han i foråret bliver klubbens nye styrmand i det centrale forsvar.

AGF hentede mandag den 27-årige svenske forsvarsspiller Nicklas Backman, der i de seneste sæsoner har spillet i kinesiske Dalian Aerbin.
 
Backmann er hentet til AGF for at styrke forsvaret, der under Morten Wieghorst aldrig fandt den rette styrmand og holdbare konstellation. Og netop rollen som leder og indpisker i forsvaret er en rolle som Niklas Backman har været vant til fra sin tid i Kina, og det lader til, at AGF-træner Glen Riddersholm har fået en kvalitetsspiller til den centrale plads. 
 
Mads Davidsen, der i de seneste år med stor succes har været assistenttræner for den svenske trænerlegende Sven Göran Eriksson i først Guangzhou R&F og nu i Shanghai SIPG, har et glimrende kendskab til Niklas Backman fra Kina og fortæller, at AGF har fundet en leder med masser af fight og attitude.
 
- Jeg så ham ikke så mange gange live i sidste sæson, da hans klub Dalian rykkede ned i hans første sæson i Kina og derfor spillede i den næstebedste række i sidste sæson, men det er en meget seriøs og autoritær type. Stort hjerte og stor vildskab. En ledertype.
 
- Rent færdighedsmæssigt er han rigtigt, rigtigt god i hovedspillet og duelstærk. Klassiske svenske dyder. Han er ikke decideret langsom, men kan have udfordringer i de defensive vendinger og hvis der bliver løbet og spillet i ryggen på ham. Det var i hvert fald sådan vi forsøgte at ramme ham og Dalian, da vi mødte dem i 2014-sæsonen - på fart og løb i bagrummet, siger Mads Davidsen til tipsbladet.dk.
 
Og netop Nicklas Backmans stærke hovedspil gør ham til en trussel i modstandernes felt ved dødbolde (Se video øverst efter 1.30), og i Kina scorede han fem gange i 60 kampe for Dalian Aerbin. Så AGF-fansene kan med rette sætte næsen op efter en stærk kriger i Nicklas Backman, der dog næppe bliver en spiller man kommer til at se ret meget i spillet frem ad banen. 
 
- Jeg synes, han har nogle udfordringer med bolden i det opbyggende spil, hvis han sættes under pres, så han er mere en klassisk stoppertype, der sætter en stor ære i at forsvare målet. Og det er han god til, siger Mads Davidsen. 
 
AGF møder fredag Viborg FF i en træningskamp, der på samme tid kan blive første gang, Niklas Backman får mulighed for at vise sine kvaliteter i AGF-forsvaret. Backman har underskrevet en kontrakt, der løber frem til sommeren 2017.
Se her Niklas Backman scorer et andet flot mål på hovedstød (27 sekunder inde i videoen):
 

 

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO