• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Rundens Hold i Superligaen - 1. spillerunde

Tipsbladet.dk er klar med sæsonens første udgave af Rundens Hold.

Af Tipsbladet.dk

FC København, FC Midtjylland og Brøndby IF er på papiret de tre største guldbejlere i denne sæson, og de lagde alle fra land med en sejr i Superligaens premiererunde, hvor også Lyngby og FC Nordsjælland imponerede stort.

Tipsbladet.dk har traditionen tro taget et kig på de individuelle præstationer i den forgangne spillerunde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 1. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Sten Grytebust, FC København
Sten Grytebust har stået mange forrygende kampe i Odense, og søndag stod han én til - denne gang i en FCK-trøje. Nordmanden blev godt nok passeret efter bare 52 sekunder i sin debut, men det rystede ham ikke, og han diskede op med fire klasseredninger i 3-2-sejren over OB. Michael Lansing, AC Horsens, og Thomas Mikkelsen, Lyngby BK, får også plusser i bogen, men Sten Grytebust var rundens bedste målmand.

Højre back: Mads Aaquist, FC Nordsjælland
Der var nok ikke mange, der regnede med, at Mads Aaquist havde en fremtid i FC Nordsjælland - og da slet ikke som højre back. Det var imidlertid den position, han huserede på mod AC Horsens, og det gik godt for den blonde altmuligmand, der var én af sit holds bedste. Alexander Bah fortjener også store roser for en fin præstation på højrebacken for SønderjyskE.

Central forsvarer: Paulus Arajuuri, Brøndby IF 
Paulus Arajuuri som målscorer og assistmager i samme kamp. Det lyder skørt, men det var ikke desto mindre, hvad der skete i Brøndbys 3-0-sejr over Silkeborg. Først gjorde den finske midtstopper det til 1-0 efter en dødbold, og i anden halvleg stod han for et fremragende oplæg til Kamil Wilczek. Brøndby har ikke mange midtstoppere i øjeblikket, så de blå-gule er afhængige af, at de kampklare er i god form. Det er Paulus Arajuuri i hvert fald. 

Central forsvarer: Rasmus Minor Petersen, Hobro IK
Den rutinerede forsvarsspiller bliver vigtig for Hobro IK denne sæson, hvor han skal være en leder for holdet. Fik en god start på sæsonen og stod i vejen for meget, da Hobro IK fik et point med fra første opgør mod AGF. Specielt i slutfasen af opgøret, hvor AGF trykkede på, vandt Minor en del dueller, blandt andet i luften.

Venstre back: Mathias Rasmussen, FC Nordsjælland
Tabet af Mads "Mini" Pedersen ender nok ikke med at blive voldsomt stort i FC Nordsjælland, hvor Mathias Rasmussen efterhånden er ved at finde sin plads og sine fødder. Den tidligere kantspiller er gået ned på backen, og det gør han godt. Søndag var han velspillende mod et svagt AC Horsens-hold og kom som vanligt med frem. Han stod også for scoringen til 3-0.

Højre midtbane: Christian "Greko" Jakobsen, SønderjyskE 
Christian "Greko" Jakobsen var SønderjyskE's bedste mand i 2-1-sejren over Randers FC, og prikken over i'et var naturligvis det flotte langskudsmål til 1-0. "Greko" var desuden en sand arbejdshest for værterne og tilbagelagde næsten 13 kilometer i løbet af kampen. 

Central midtbane: Troels Kløve, OB
Midtbanespilleren blev meldt tvivlsom til premieren mod FC København, men han fejlede ikke det mindste, da først startfløjet lød. Troels Kløve kom flyvende fra start for OB og scorede to fremragende mål, inden gassen gik af den fynske ballon, og FCK vandt kampen. 

Central midtbane: Dominik Kaiser, Brøndby IF
Det startede skidt for Dominik Kaiser i Brøndby, men det er længe siden nu. Tyskeren var god mod slutningen af sidste sæson, og han var fremragende i 3-0-sejren over Silkeborg, hvor han ejede den centrale midtbane. Dominik Kaiser scorede målet til 2-0, og nu tales der pludselig om, at Brøndby bør forlænge Kaisers kontrakt hurtigst muligt. Det kan gå stærkt i fodbold.

Venstre midtbane: Simon Tibbling, Brøndby IF
Har Simon Tibbling fundet sin nye position? Indtil videre har det gode præstationer fra svenskeren, der søndag mod Silkeborg var rigtig skarp. Han stod blandt andet for oplægget til Dominik Kaisers scoring, og Tibbling ligner i det hele taget en spiller, der trives på kanten, hvor der er lidt mere plads.

Angriber: Frederik Gytkjær, Lyngby BK
Lyngby gjorde et fornemt comeback i Superligaen med en 2-0-sejr over AaB, og det var ikke mindst Frederik Gytkjærs fortjeneste. Den 26-årige angriber, der er bror til landsholdets Christian Gytkjær, scorede begge mål og viste den effektivitet, der skal til for, at de kongeblå skal have en chance for at overleve. 

Angriber: Dame N'Doye, FC København 
Man sidder nogle gange med fornemmelsen, at der ikke er nogen midtstoppere i Superligaen, der kan matche Dame N'Doye. Den følelse blev forstærket søndag eftermiddag, hvor senegaleseren var en klasse over alle andre i FCK's 3-2-sejr over OB. Dame N'Doye scorede to mål, lavede én assist og kom i øvrigt i vejen for mange OB-indlæg i defensiven. En spiller, der nok aldrig vil blive glemt i Superliga-historien. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus