• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Rundens Hold i Superligaen - 16. runde

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Af Tipsbladet.dk

16. spillerunde i Superligaen blev rundet af med et brag søndag aften, da FC Midtjylland klaskede FC København med 4-1 i topbraget på MCH Arena. Dermed kan FCM om nogen gå på landskampspause med et smil på læben, men glæde er der også i Lyngby, AC Horsens, Brøndby IF og AGF, der alle gik sejrende fra banen i 16. spillerunde.

Vi har som altid taget et nærmere kig på de individuelle præstationer i den forgange spillerunde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 16. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Sebastian Mielitz, SønderjyskE (3)
Det ser aldrig helt godt ud, når en målmand indkasserer fire scoringer, som Sebastian Mielitz gjorde mod AGF, men tyskeren så rent faktisk godt ud i opgøret. SønderjyskE's defensiv tillod et hav af afslutninger, og Sebastian Mielitz diskede op med flere store redninger. Havde det ikke været for ham, kunne resultatet have været meget værre set med sønderjyske briller. 

Højre back: Alexander Munksgaard, AGF (1)
Alexander Munksgaard kom på tavlen for AGF i 4-2-sejren over SønderjyskE, og det var backens første scoring i Superligaen i sin kamp nummer 50. Munksgaard har spillet samtlige minutter i denne sæson og er ved at udvikle sig til en vigtig brik på David Nielsens mandskab.

Central forsvarer: Erik Sviatchenko, FC Midtjylland (4)
FCM-stjernen er et godt bud den bedste midtstopper i Superligaen indtil videre i denne sæson, og mod FC København diskede han op med endnu en klassepræstation, som blev krydret med et mål på hovedstød til 4-1. Erik Sviatchenko ligner om nogen en mand, der vil være dansk mester. Midtstopperen vandt flere hovedstødsdueller end nogen anden i 16. spillerunde.

Central forsvarer: Alexander Scholz, FC Midtjylland (1)
Det kan godt være, at Erik Sviatchenko er god, men det er hans faste makker så sandelig også. Alexander Scholz lavede dårligt nok en eneste fejl mod FC København og havde fuldstændig styr på løvernes offensivspillere. Man forstår udmærket, at FCM kun har indkasseret syv mål i denne sæson.

Venstre back: Patrick Da Silva, Lyngby Boldklub (2)
Patrick Da Silva blev dagens mand for Lyngby Boldklub, da han scorede sejrsmålet i 4-3-sejren over OB i de absolut døende minutter. Den tidligere Brøndby-spiller nyder tydeligvis godt af den tillid, han bliver vist i Lyngby, og måske bliver det nu, at Da Silva får sit længeventede gennembrud i Superligaen. 

Højre midtbane: Awer Mabil, FC Midtjylland (2)
FC København kunne slet ikke kontrollere FC Midtjyllands australske offensivspiller. Mabil var eminent spillende søndag aften og manglede sådan set kun en scoring for at kunne se tilbage på en perfekt indsats. I stedet blev det til en enkelt assist. 

Central midtbane: Evander, FC Midtjylland (3)
Evander leverede rundens bedste præstation og én af de bedste enkeltmandspræstationer i hele denne sæson. Brasilianeren lavede et mål og to assists mod FC København og ramte et niveau, man ikke ser hver weekend i Superligaen. Spørgsmålet er, hvor længe FC Midtjylland kan holde på den brasilianske guldfugl. 

Central midtbane: Vito Hammershøy-Mistrati, Randers FC (1)
Den tidligere Hobro-spiller har haft det vanskeligt i denne sæson, men det var ikke at se fredag aften, hvor han strålede i en målrig kamp mod AaB. Randers FC var ramt af skader og karantæner, og det betød, at Mistrati fik chancen. Den greb han overbevisende. Midtbanespilleren både scorede og assisterede, og han var desuden den spiller, der blokerede flest bolde i hele 16. runde. 

Venstre midtbane: Bror Blume, AGF (2) 
Et mål og en assist blev det til for Bror Blume mod SønderjyskE, og dermed efterlod han et meget positivt indtryk søndag eftermiddag. Det er tit op og ned for Bror Blume, men i denne sæson har det været overvejende positivt, og når han rammer sit topniveau, er han et festligt indslag i en fodboldkamp. 

Angriber: Sory Kaba, FC Midtjylland (1)
Langt om længe gik kabalen op for Kaba. FC Midtjylland har længe sukket efter nogle mål fra rekordindkøbet, og søndag scorede han to i triumfen mod FC København. Det er imidlertid ikke kun målene, der er værd at rose Kaba for. Angriberen leverede et fornemt stykke løbearbejde, og han var hele tiden til stede i boksen, når der var optræk til chancer. Nu skal Sory Kaba vise, at han kan bygge videre på succesen og ikke bare glider ind i en ny måltørke. 

Angriber: Samuel Mraz, Brøndby IF (1)
Det er altid godt at have en god vikar, og det var Samuel Mraz i høj grad, da Brøndby endelig fik skovlen under Esbjerg fB. Slovakken vikarierede for en karantæneramt Kamil Wilcze, og Mraz scorede begge mål i 2-1-sejren over vestjyderne. Der er en veludviklet målnæse på lejesvenden fra Empoli. 

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Læs også:Avis: FC Midtjylland er klar med papir og kuglepen til Priske

Læs også:FCM-boss: Ståle er fantastisk til at lave damage control på forhånd

Læs også:FCM-keeper efter fire mål: Dejligt at modbevise kritikerne

Læs også:FCM's midtbanekriger: FCK kunne ikke gøre noget

Læs også:Solbakken revser mentaliteten efter nederlag til FCM: Vi var helt væk

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus