• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Rundens Hold i Superligaen - 29. spillerunde

Tipsbladet.dk er klar med sæsonens 29. udgave af Rundens Hold.

Af Ole Hoffskov

29. spillerunde i Superligaen bød blandt andet på en derbysejr til Brøndby IF, en imponerende FCM-sejr i Farum, mere oprejsning til AGF og en klar OB-revanche mod Randers FC. Som altid var der også en række spillere, der skilte sig ud med nogle iøjefaldende præstationer.

Her er Rundens Hold i Superligaen for 29. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Oskar Snorre Olsen, Lyngby BK (3)
At det ikke lykkedes SønderjyskE - og især Mads Hvilsom - at score mere end det ene mål, det blev til i lørdagens kamp, kan de kongeblå i høj grad takke Oskar Snorre Olsen for. Den unge målmand har imponeret i foråret, og mod SønderjyskE diskede han op med flere pragtredninger.

Højre back: Peter Ankersen, FC København (2)
Peter Ankersen har fået en del skældud på det seneste, men søndag leverede han en rigtig flot præstation i derbyet mod Brøndby IF. FCK-backen scorede et mål, var uheldig ikke at lave to, og havde godt styr på defensiven i en hæsblæsende kamp. Er Peter Ankersen ved at finde VM-formen?

Central forsvarer: Erik Sviatchenko, FC Midtjylland (2)
Erik Sviatchenko, der kom til FC Midtjylland i vinterpausen, havde inden opgøret mod FC Nordsjælland spillet ni Superliga-kampe i denne sæson. Det er ikke meget, men dog en mere end Markus Halsti og Alexander Munksgaard, der var Sviatchenkos makkere i midterforsvaret, har spillet til sammen i denne sæson. Der hvilede med andre ord et kæmpe ansvar på Sviatchenkos skuldre mod FC Nordsjælland, da både Bubacarr Sanneh og Kian Hansen havde karantæne, og lejesvenden fra Celtic løste opgaven på fornem vis. 

Central forsvarer: Mads Justesen, Hobro IK (3)
Hobro IK's kommende slagschef agerede som en chef inde på banen, da himmerlændingene sikrede sig overlevelse i Superligaen med en 1-0-sejr over Silkeborg IF. Mads Justensen indstiller sin karriere efter denne sæson, og han har i sine ældre fodbolddage været ramt af en del skader, men mandag beviste han, at han stadig har niveauet til at spille i Superligaen. Den flotte præstation skulle have været krydret med et mål, men dommeren annullerede fejlagtigt Justesens mål i anden halvleg. 

Venstre back: Mads "Mini" Pedersen, FC Nordsjælland (6)
FC Nordsjælland tabte til FC Midtjylland, men Mads "Mini" Pedersen leverede alligevel en stor præstation og var en trussel for gæsternes defensiv. Hans enorme speed gør ham til en vanskelig spiller at stå over for.

Højre midtbane: Mathias Greve, OB (3)
Det var ikke på højre midtbane-positionen, de store præstationer meldte sig i 29. spillerunde, og derfor får Mathias Greve pladsen lidt letkøbt. Men OB-spilleren gjorde det godt mod Randers, scorede et flot mål og fortsatte de fine takter.

Central midtbane: Simon Tibbling, Brøndby IF (6)
Det kan ikke lade sig gøre at slide Simon Tibbling op. Det er en utrolig motor, der gemmer sig i den svenske midtbanespiller, men han kan absolut også andet end at løbe. Det viste han igen mod FC København, hvor han konstant beskæftigede gæsterne med sine dybe løb. Hany Mukhtar var Brøndbys synlige helt med målet på frispark, mens Simon Tibbling - igen - var den usynlige helt. 

Central midtbane: Daniel A. Pedersen, AGF (1)
Daniel A. Pedersen er inde i en formstærk periode, og mod FC Helsingør fredag aften var han andet og mere end en god skraldespand på AGF's centrale midtbane. "DAP" havde flere gode offensive indslag, og han assisterede også Martin Pusic ved 1-0-målet. Daniel A. Pedersen har kontraktudløb efter denne sæson, så han har ramt formen på det helt rigtige tidspunkt. 

Venstre midtbane: Christian "Greko" Jakobsen, SønderjyskE (5)
Den tidligere Brøndby-spiller er i fokus for meget andet end fodbold i øjeblikket, men at han ikke har glemt spillet på banen, satte han to streger under med en fin præstation i SønderjyskE's 1-0-sejr over Lyngby lørdag eftermiddag. 

Angriber: Nicklas Helenius, OB (1)
Der er stadig mere i Nicklas Helenius, end hvad han viste mod Randers FC, men det begynder at ligne noget med den notoriske Superliga-målscorer. Nicklas Helenius satte igen to streger under, at han er Superligaens sikreste straffesparksskytte, og det blev desuden til en flot assist til Mathias Greve. Fin præstation af OB-angriberen.

Angriber: Kamil Wilczek, Brøndby IF (2) 
Kamil Wilczek er ikke nogen prangende fodboldspiller, men han er en fremragende angriber. Superligaens bedste målnæse sidder muligvis på den polske forward, der som få formår at snuse chancer op i modstanderens felt. Mod FC København blev det til en enkelt scoring, og han kunne have lavet to, hvis ikke Michael Lüftner havde clearet på stregen i første halvleg, og måske et hattrick, hvis saksesparket i anden halvleg var gået i mål. Saksesparket viste med al tydelighed, at Wilczek er en meget dygtig afslutter. 

I parantes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus