• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Rundens Hold i Superligaen - 31. spillerunde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

FC København vandt for første gang siden 2013 i Farum, og på den jyske hede snublede FC Midtjylland mod Brøndby IF, så det trækker mere og mere op til, at vi har fundet en afgørelse i mesterskabskampen. I den modsatte ende af tabellen er alt stadig i spil - det eneste, vi ved med sikkerhed, er, at Vejle Boldklub skal ud i en direkte kamp om overlevelse efter nederlaget på 2-4 til AGF i en vanvittig forestilling.

Vi har som altid set nærmere på de individuelle præstationer i den forgangne spillerunde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 31. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Marvin Schwäbe, Brøndby IF (3)
Der var gode målmandspræstationer i Superligaen i runde 31. Gode, gamle Stephan Andersen stod en flot kamp for FCK, og Kamil Grabara viste igen sin klasse, men pladsen på Rundens Hold går til Marvin Schwäbe. Brøndby-målmanden havde flere klasseredninger mod FC Midtjylland, og så viste han også sine evner med fødderne, da han assisterede Simon Hedlund ved scoringen. Tyskeren er ofte blevet skældt ud i denne sæson, men han har indiskutabelt et højt topnivaeu. 

Højre back: Jens Martin Gammelby, Brøndby IF (1)
Det er svært at konkludere andet end, at Jens Martin Gammelby har haft godt af Alexander Zornigers exit i Brøndby. Det er i hvert fald bemærkelsesværdigt, så meget bedre han er blevet siden, og søndag diskede han op med sin hidtil bedste præstation og blev tilmed matchvinder på heden. Der blev ikke slåget mange flik-flak under Zorniger - måske der kommer flere endnu under Retov. 

Central forsvarer: Denis Vavro, FC København (3)
Denis Vavro plejer at løfte et par FCK-spillere eller to undervejs i en fodboldkamp, men det holdt han sig fra i Farum anden påskedag. Han løftede til gengæld sit forsvarsspil til et meget højt niveau og var blandt andet redningsmanden, da Karlo Bartolecs solotur var ved at ende med en scoring. En dygtig midtstopper med en herlig attitude. 

Central forsvarer: Thomas Juel-Nielsen, SønderjyskE (1)
Thomas Juel-Nielsen har ikke lang tid tilbage af sin kontrakt med SønderjyksE, men den kunne sagtens ske at blive forlænget, nu hvor der er udsigt til en lang pause til Marc Pedersen. Og den tidligere AGF'er viste da også at han kan løse opgaven, da han leverede en solid præstation i den vitale sejr over AC Horsens. Prikken over i'et var naturligvis scoringen i anden halvleg. Thomas Juel-Nielsen er i det hele taget en ganske målfarlig midtstopper - det viste han også i AGF-tiden. 

Venstre back: Lukas Klitten, AaB (1)
Det er høj klasse at levere sådan en præstation i sin Superliga-debut. 18-årige Lukas Klitten huserede på AaB's venstre back mod Randers FC, og der var kun spillet få minutter, da han lavede en assist til Tom van Weert. Lidt senere burde han være blevet noteret for endnu én, da han fuldstændig tørrede Johnny Thomsen og slog et perfekt indlæg, men Patrick Kristensen missede hovedstødet. Sådan stempler man ind i Danmarks bedste fodboldrække. 

Højre midtbane: Tobias Sana, AGF (4)
Man må løfte på hatten for Tobias Sanas attitude i øjeblikket. Det må bestemt ikke behage den svenske profil at sidde så meget på bænken, men når han bliver skiftet ind, gør han det med oprejst pande, og i vanvidskampen mod Vejle gjorde han en afgørende forskel i den sidste halve time. Først assisterede han Patrick Mortensen og senere scorede han selv til 4-2. 

Central midtbane: Niki Zimling, SønderjyskE (1)
Den tidligere landsholdsspiller var på banen for første gang i 2019, men lignede en mand, der aldrig havde været væk. Rusten var Niki Zimling i hvert fald ikke, da han var bedste SønderjyskE-spiller i 1-0-sejren i Horsens. Veteranen vandt slaget på den centrale midtbane. 

Central midtbane: Carlos Zeca, FC København (7)
FCK-kaptajnen ligner en mand, der har tænkt sig at løfte pokalen efter sidste spillerunde. Efter en dårlig præstation i Odense og efterfølgende karantæne mod Brøndby har Carlos Zeca spillet to forrygende kampe i FCK's maskinrum. Mod FC Nordsjælland havde han nok at se til med blandt andet en velspillende Mohammed Kudus, men Zeca var igen overbevisende. 

Venstre midtbane: Lucas Andersen, AaB (7)
Hvis AaB skal have en god kamp, skal Lucas Andersen spille godt, og det gjorde han i 2-0-sejren over Randers FC, hvor prikken over i'et var en fin scoring til 2-0. Offensivspilleren fik kontrol over en dårlig aflevering, rundede Randers-keeperen og scorede. Med afstand den bedste AaB-spiller i indeværende sæson. 

Angriber: Jonas Wind, FC København (1)
Jonas Wind satte to streger under, at han er én af de mest spændende angribere med et dansk pas i øjeblikket. FCK'eren kom ikke på tavlen mod FC Nordsjælland, men han noterede sig for to fremragende oplæg og var suveræn i rollen som spilstation på kunstgræsset i Farum. Jonas Wind er en beskeden gut, men kan sagtens give sig selv et klap på skulderen over sin præstation i 3-0-sejren. 

Angriber: Patrick Mortensen, AGF (2)
AGF var i januars transfervindue på jagt efter en målræv, og de fik en målræv. Patrick Mortensen lagde til en imponerende start i den hvide trøje med et hattrick lørdag aften mod Vejle Boldklub. Mortensen fik ganske vist det ene mål foræret, men det skal ikke tage noget fra AGF'eren, der for alvor viste sine egenskaber som boksangriber i Nørreskoven. Ni mål i 11 Superliga-kampe for AGF - det er imponerende. 

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.