• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Rundens Hold i Superligaen - 7. spillerunde

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Af Tipsbladet.dk

Syvende spillerunde i Superligaen er et overstået kapitel, og runden bød blandt andet på en meget overbevisende AGF-sejr i Brøndby, tre point til et skadesplaget FCK-mandskab og en magtdemonstration af AaB på udebane i Horsens.

Vi har set nærmere på de individuelle præstationer i syvende spillerunde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 7. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Sebastian Mielitz, SønderjyskE (1)
SønderjyskE tabte 0-2 til FC Midtjyllland, men havde det ikke været for Sebastian Mielitz, var det gået meget værre. Den tyske målmand diskede op med flere flotte redninger - prikken over i'et var, da Mielitz på fantastisk vis pillede en flugter fra Frank Onyeka i første halvleg. 

Højre back: Ryan Johnson Laursen, OB (1)
Opgøret mellem Hobro IK og OB var ikke det store sus, men det var værd at lægge mærke til Ryan Johnson Laursen, der spillede en flot kamp offensivt og defensivt. OB-spilleren kreerede tre chancer for holdkammeraterne, og i den modsatte ende var han den spiller, der erobrede flest bolde og vandt flest tacklinger. 

Central forsvarer: Niklas Backman, AGF (2)
Svenskeren er måske ikke AGF's bedste spiller, men han er med afstand den vigtigste. Århusianerne vinder markant flere fodboldkampe med Niklas Backman på holdet, og i søndagens imponerende 3-0-sejr over Brøndby var forsvarsspilleren igen i en klasse for sig. Niklas Backman har spillet 270 minutters Superliga-bold i denne sæson, og AGF har ikke indkasseret et eneste mål med ham på banen. 

Central forsvarer: Sotirios Papagiannopoulos, FC København (1)
Det har bestemt ikke været godt, hvad svensk-grækeren har præsteret i sin FCK-tid, men i denne sæson er det som om, at han har fundet sig bedre til rette. Mod FC Nordsjælland tog Sotirious Papagiannopoulos sig af de hurtige FCN-spillere, og han spillede med stor autoritet. Hvis Andreas Bjelland tager sin plads tilbage, når han er klar igen, kan FCK i hvert fald glæde sig over at have en fremragende reserve. 

Venstre back: Casper Højer Nielsen, AGF (1)
Den tidligere Lyngby-spiller har udviklet sig til en af ligaens bedste backs, og han kan meget andet end at tordne til bolden med sit gyldne venstre ben. Søndag pakkede han Simon Hedlund fuldstændig ind og bidrog til en stor AGF-triumf i Brøndby. 

Højre midtbane: Lasse Fosgaard, Lyngby BK (1)
Lyngbys nummer 9 er startet sæsonen overbevisende med tre assists, og søndag åbnede han også sin målkonto, da han scorede det første mål i 2-0-sejren over Randers FC. Lasse Fosgaard var banens bedste spiller. 

Central midtbane: Patrick Olsen, AaB (2)
Patrick Olsen er velsagtens én af sommerens bedste handler i dansk fodbold. I hvert fald indtil videre. Der var mange, der ikke forstod, hvad AaB ville med en spiller, der lige var rykket ned i 2. division med FC Helsingør, men Patrick Olsen har for alvor givet kritikerne mundkurv på. Mandag blev midtbanespilleren dobbelt målscorer i 5-0-sejren over AC Horsens, og han var den spiller, der løb næstflest kilometer i hele syvende runde. 

Central midtbane: Bror Blume, AGF (1)
AGF-spilleren havde både mål og assist i støvlerne i den flotte sejr på Brøndby Stadion. Bror Blume har fået en del spilletid indtil videre i denne sæson, og han har blandt andet skubbet Youssef Toutouh ud af klubben. Blume yder altid et stort løbearbejde, og mod Brøndby formåede han også at være farlig på den sidste tredjedel af banen. 

Venstre midtbane: Jakob Ankersen, AGF (1)
Jakob Ankersen har for alvor iført sig arbejdshandskerne, siden han for nogle uger siden beklagede sig over manglende spilletid i AGF. Det er helt sikker den attitude, David Nielsen gerne vil se, og så nød cheftræneren helt sikkert også at se Jakob Ankersen slå sig løs på Brøndby Stadion. Offensivspilleren scorede et mål og lavede en assist i 3-0-sejren.  

Angriber: Lucas Andersen, AaB (3)
To mål og to assists. Uge efter uge efter uge understreges det, hvor afgørende en spiller Lucas Andersen er for AaB, og mandagens opgør mod AC Horsens var altså ingen undtagelse. Lucas Andersen er pt. én af de bedste spillere i Superligaen, og såvel landstræneren som udenlandske klubber må have et godt øje til nordjydernes kaptajn.

Angriber: Pieros Sotiriou, FC København (1)
Der er brug for Pieros Sotiriou, nu hvor både Dame N'Doye og Jonas Wind er gået i stykker, og mod FC Nordsjælland leverede han varen med to fine scoringer. Cyprioten har holdt nogle gevaldige scoringspauser i sin tid i FCK, men kan løverne få ham i gang for alvor, er der ingen tvivl om, at han kan blive en profil i Superligaen. 

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus