• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Rundens Hold i Superligaen - 8. spillerunde

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Af Torsten Kjems Hansen

Ottende spillerunde er afviklet, og Superligaen har blandt andet fået et nyt tophold, da FCK blev nedlagt i AaB, imens at FC Midtjylland vandt over Brøndby IF.

Vi har set nærmere på de individuelle præstationer i ottende spillerunde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 8. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Sebastian Mielitz, SønderjyskE (2)
Den 30-årige tysker gjorde sit til, at SønderjyskE kunne tage fra Odense med et point i hånden. Mielitz tog sig sikkert af de farlige bolde, der nærmede sig målet, og naturligvis var han og resten af holdet heldige med dramatiske afslutning på kampen, hvor OB havde bolden i mål, og hvor dommerteamet fejlagtigt annullerede scoringen for offside.

Højre back: Joel Andersson, FC Midtjylland (1)
Svenskeren præsterede en fremragende indsats mod Brøndby og var med til at pille pynten af gæsternes offensiv. Den hurtige Andersson var ofte på forkant med situationer, der kunne være blevet farlige, og han ligner et sikkert kort på pladsen som højre back i det nye 4-2-3-1-system under Brian Priske.

Læs også:Medie: Peter Ankersen får to år i italiensk danskerklub

Central forsvarer: Jores Okore, AaB (1)
Der var ingen som helst slinger fra den bomstærke midterforsvarer, der i sin tid ikke kunne bide sig fast i FC København. Mod netop FCK viste han klassen og vandt alt, hvad vindes kunne. Både i nærkampe og luftdueller. Når Okore leverer på den måde - så bør al snak om en AaB-exit forstumme. 

Central forsvarer: Niklas Backman, AGF (3)
Svenskeren var endnu engang sit holds bedste, da holdet vandt sin tredje sejr på stribe og for fjerde kamp i træk fraholdte modstanderen at komme på scoringstavlen. Backman har vist sig nøglen til at lukke af, og selv om forsvaret samlet set viste flere usikkerhedsmomenter undervejs, var der ikke en finger at sætte på Backmans præstation. Han viste sig igen som et bæst i luftduellerne, hvor han vandt otte gange og bidragede blandt også med hele seks clearinger undervejs.

Venstre back: Nikolas Dyhr, FC Midtjylland (1)
Han er bare 18 år. Men den unge Dyhr går til opgaverne med et talent, der i øjeblikket virkelig skinner igennem. Det viste han igen mod Brøndby, hvor hans direkte modspillere ganske simpelt blev pillet ud af kampen. Siden debuten i femte spillerunde har Nikolas Dyhr spillet fuld tid, og der er absolut intet, der tyder på, at han kommer til at afgive pladsen som venstre back.

Højre midtbane: Iver Fossum, AaB (1)
Den norske kant bragede rundt på banen mod FC København og var på konstant boldjagt og dermed en vigtig del af det pres, der virkede så effektivt mod FC København. Og når nordmanden på samme tid også leverer til kreativiteten og farten i offensiven - så er der ingen tvivl om, at det 23-årige nyindkøb kan blive en klar gevinst for nordjyderne.

Læs også:Medie: FCK henter svensk angriber i Belgien

Central midtbane: Tim Sparv, FC Midtjylland (1)
Generalen på midtbane viste igen stort niveau, da han styrede sit hold til endnu en sejr, der tilmed sender FC Midtjylland derop, hvor klubben allerhelst vil være - på Superligaens førsteplads. Tim Sparv leverede en kæmpe løbeindsats, brød masser af Brøndby-forsøg på angreb og var i det hele taget en suveræn hjælp til den nye forsvars-konstellation.

Central midtbane: Magnus Christensen, AaB (1)
Midtbane-spillerens defensive rolle på den centrale midtbane blev en stor succes mod favoritterne fra FC København. Magnus Christensen var i den grad med til at pille pynten af FCK'ernes offensiv med en stor indsats i det pres, der igen og igen stressede det gæstende hold fra København. Stor kamp af Christensen.

Venstre midtbane Saba Lobjanidze, Randers FC (2)
Transfervinduet er endnu ikke lukket, og det vil være ret mystisk, hvis der ikke vil være aktivitet omkring Saba Lobjanidze. Den farlige kant viste igen, at han er manden, der kan gøre en forskel i en tid, hvor resten af holdet slider med kvaliteten. To gange lynede Lobjanidze, tæmmede Silkeborgs hårdt prøvede forsvar og kunne sætte sæsonscoring nummer tre og fire ind på kontoen. Og mon ikke også at prisen for den 24-årige georgier har fået endnu et hak op.  

Angriber: Lucas Andersen, AaB (4)
S
elv om det ikke blev til scoring, er Lucas Andersen bare en nydelse at følge for tiden. Lucas Andersen er brandvarm, og de være glade for, at transfervinduet lukker til midnat.
Lucas Andersen sørgede denne gang for masser af initiativ og uro imod FC København, og det var uhyre tæt på, at han igen kunne kalde sig målscorer. Lucas Andersen er god - virkelig god.

Angriber: Pål Alexander Kirkevold, Hobro IK (1)
Bare fordi man leverer en drømmekasse, der uden tvivl er rundens mål - ja, så er der ikke ikke automatisk en plads på Rundens Hold. Men nordmanden var kampen igennem sit holds bedste i en kamp, hvor Hobro IK generelt var på hælene. Kirkevold er ved at komme i gear - men det lader alligevel til, at han trods alt fortsat er at finde i Hobro IK, når transfervinduet lukket om ikke ret mange timer. 

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Læs også:Evander: Motiverende at skulle fastholde førstepladsen

Læs også:AaB-profil om stærk hjemmebane: Det er sådan, det skal være

Læs også:Tilfreds Erik Sviatchenko: Vi kontrollerer kampen

Superliga

Mere Superliga

Fokus