• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Før den nye sæson: Sådan påvirker tre direkte nedrykkere Superliga-strukturen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

I 2019/2020-sæsonen er der med sikkerhed tre nedrykkere, og det betyder, at der er en ændring i Superliga-strukturen. Det kan man læse mere om i det følgende.

Af Kenneth Jensen

Dansk fodbolds bedste række går efter den kommende sæson fra 14 til 12 hold, og det betyder, at der er tre hold, der rykker ud af Superligaen, mens bare et enkelt rykker op fra NordicBet Ligaen.

Så det tegner til at blive en nervepirrende omgang i bunden af Superligaen, hvor der også er en enkelt ændring i Superliga-strukturen.

Du kan læse med her, hvordan strukturen er i den kommende sæson:

1. Superliga-klubber spiller stadig et grundspil med 26 kampe i alt. Alle mod alle, hjemme og ude.

2. Efter grundspillet går top seks i mesterskabsspillet, hvor der spilles alle mod alle, ude og hjemme. Så man ender på 36 kampe. Her er der altså ikke noget nyt, og det er heller ikke noget nyt, at nummer tre eller fire møder nummer syv efter Europa Playoff om en plads i Europa den kommende sæson. Om det er tredje- eller fjerdepladsen, afhænger af vinderen af pokalturneringen.

3. Efter grundspillet går bund otte i gruppespillet, hvor de otte hold fordeles i to puljer. 11 og 14 fra grundspillet placeres i pulje 1, og 12 og 13 placeres i pulje 2. Herefter vælger nummer 7 pulje, derefter vælger nummer 8. Vælger 8 modsat af 7, vælger 9 pulje. Nummer 10 placeres således i den eneste ledige plads.

4. Når gruppespillet er færdig, går de to øverste hold i hver pulje videre til kampe om at spille i Europa den efterfølgende sæson (ligesom vi kender det fra de seneste sæsoner). Den samlede vinder af playoff-kampene møder nummer tre eller fire fra mesterskabsspillet om en enkelt plads i Europa.

5. Når gruppespillet er færdigt, rykker nummer fire i hver af de to puljer DIREKTE ned. Det er altså nyt i forhold til tidligere. 32 kampe bliver det altså til for de mandskaber i dansk fodbolds bedste række i denne omgang.

6. Nummer tre i hver af de to puljer skal mødes over to kampe om at undgå nedrykning. Et af de to mandskaber rykker ud, det andet redder sig endegyldigt.

Superligaen begynder igen fredag den 12. juli, når Esbjerg fB gæster FC Midtjylland.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.