• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Sådan sætter AGF-træner holdet: Det foregår oftest som en retssag

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

David Nielsen sætter tit sine hjælpetrænere til at argumentere for forskellige spillere, formationer eller tilgange, når han skal sætte hold. Og som i en rigtig retssag vinder den, der har de bedste argumenter.

Af Anders Dehn

Nogle gange er det let nok for David Nielsen at sætte sit hold til næste kamp. For hvis AGF har vundet og spillet godt, er der god chance for, at alle 11 får genvalg. 

Andre gange er det sværere. Måske skal han skifte ud blandt spillerne, måske skal han ændre formation.

Under alle omstændigheder kan han godt lide at få sine hjælpetrænere til at stille deres argumenter op mod hinanden. I et interview på AGF's hjemmeside forklarer han processen således:

Læs også:Quiz: Sidste spillerunde i Superligaens grundspil

- Det foregår oftest som sådan en retssag, hvor alle mine folk kommer ind til mig, og så har de alle sammen en case for en spiller, en formation eller en tilgang, og så sidder vi der og diskuterer det. 

- Så det er seriøst. Vi har mange gode og sjove stunder, men som oftest er det hardcore battle på de forskellige punkter. Det vil jeg gerne have. Jeg har nogle dygtige folk i mit team, og jeg har bedt dem om, da de kom her, at have stærke meninger, og det har de.

Læs også:Husker du: AGF'erens drømmekasse der blev Årets Mål

I øjeblikket optager Retten i Fredensvang dog ikke nye sager. For Superligaen ligger stille, så AGF og Nielsen har ikke nogen kampe, der skal forberedes, og dermed ingen hold, der skal udtages.

Sådan kommer det til at være i mindst tre uger endnu. Regeringen forlængede i går den nuværende delvise nedlukning af landet til mindst 2. påskedag, altså 13. april. DBU fulgte senere op og slog fast, at dansk fodbold forbliver i dvale i samme periode.

Læs også:Randers-spillere sendt hjem: Vi fraskriver os sportslig kontrol

Læs også:Overblik: Danske klubber sender medarbejdere hjem

Læs også:Randers FC vil ikke afvise mulig lønnedgang

Superliga

Mere Superliga

Fokus