Vi ser frem mod weekenden nu kun seks kampe, hvor der flere steder er rigtigt meget på spil.

To hold - AaB og Silkeborg  - er sendt på sommerferie efter at være røget ud af Europa-playoff, og nu spidser det både til i forhold til nedrykning, Europa-pladsen og bronze-kampen 

Lad os kigge nærmere på, hvad 35. runde i Superligaen byder på.

Ridder FC Midtjylland videre i euforien efter sejr over FCK?
FC Nordsjælland - FC Midtjylland, lørdag klokken 14.00. Mesterskabsspil, TV3 Sport 1

Nede med 0-2 var der ikke meget, der tydede på, at FC Midtjylland ville trække det længste strå mod FCK, der for sjette gang i træk var på vej mod sejren i det indbyrdes opgør. Men med gejst og flotte mål fik FC Midtjylland vendt kamp og vandt med 3-2, hvilket også ødelagde københavnernes jagt på rekorden, om at blive det første hold i historien til at gå igennem Superligaen som ubesejret. 

FC Midtjylland holder sig dermed i slipstrømmen på overraskelsen fra Lyngby, der oven i købet er modstander i sidste runde. Bortset fra det vilde 5-2-nederlag har FC Midtjylland vist god form med tre sejre i de seneste fire kampe og har scoret mindst to mål i alle kampene. 

FC Nordsjælland skal vinde for at holde liv i en medalje-drøm men jagter på samme tid fjerdepladsen, der giver adgang til playoff om kvalifikationen til Europa League mod vinderen af playoff-finalekampene mellem Randers FC og OB.

---

Bryder Randers FC hjemme-dominansen hos OB?
OB - Randers FC, lørdag klokken 16.00. Europa Playoff, TV3 Sport 1

Det første af to kampe om at udfordre medaljespillets nummer fire om en plads i Europa. De to hold var også modstandere i puljespillet, hvor AC Horsens og Esbjerg fB trak det korteste strå, hvilket vil sige, at lørdagens kamp bliver det femte opgør mellem de to klubber i sæsonen. 

I de tidligere fire opgør har der været der en klar tendens, for hver gang har hjemmeholdet vundet uden at lukke mål ind.

OB har to sejre på Fyn med henholdsvis 1-0 og 3-0, men Randers hjemme har vundet med 4-0 og 3-0.

---

Kan Esbjerg-spillerne rejse sig mentalt og fysisk?
Esbjerg fB - AC Horsens- Viborg FF, lørdag 18.30 Superliga Playoff, Tv3 Sport1

Esbjerg fB-spillerne græd onsdag i Aarhus, da det stod klart, at det nu ender med en direkte nedryknings-playoff mod AC Horsens, hvor taberen siger farvel til ligaen, mens vinderen skal i playoff mod nummer to fra 1. division.

Ud over det mentale aspekt, gælder det faktum til lørdagens kamp, at AC Horsens-spillerne har haft et døgn ekstra at restituere sig i, da deres seneste kamp var tirsdag aften. Onsdag var de første beklagelser ude fra Esbjerg fBs side, og det kommer til at kræve noget ekstra af spillerne at være på stikkerne, når klokken slår 18.30 lørdag.

---

Stempler FC København ud mentalt inden Pokalfinalen?
Lyngby BK - FC København, søndag klokken 13.00, Mesterskabsspil, Canal 9

Lyngby BK kæmper om at holde fast i bronze-kampen i et svært slutprogram. Men hjælpen kom måske fra FC Midtjylland, der onsdag vandt over FC København og dermed spolerede mesterholdets drøm om at blive det første hold i Superliga-historien til at gå ubesejret gennem turneringen. 

Men nu hvor den rekord ikke længere er mulig, er det vel ikke helt utænkeligt, at FC Københavns motivation er ganske meget skruet ned i forhold til sæson-afslutningen og ikke mindst på grung af næste uge Pokalfinale mod Brøndby, der nu er det eneste vigtige tilbage efter en fremragende sæson. 

Det kan blive Lyngby BK's chance mod FCK, der har vundet de seneste 15 indbyrdes opgør i Superligaen.

---
Taber Brøndby tre i træk?
SønderjyskE - Brøndby IF, søndag kl 18.00. Mesterskabsspil, 3+

Brøndby IF tabte til FC København i weekenden og måtte også gå fra banen som tabere i torsdagens hjemmekamp mod Lyngby. Nu gælder det en tur til Haderslev, hvor SønderjyskE ikke længere kan nå noget i forhold til medaljer eller europæisk fodbold. 

Næste uges Pokalfinale i Telia Parken mod FC København ligger selvfølgelig meget i bevidstheden hos Brøndby IF-spillerne, der for alt i verden vil være helt klar til den kamp, så skal der tales om motivation, vil den formentlig være størst hos hjemmeholdet i sæsonens sidste hjemmekamp. 

--
Kan AGF fortsat tæmme Viborg FF?
Viborg FF - AGF, Mandag 19.00. Superliga playoff, EuroSport 2

Første playoff-kamp om at gå fri af nedrykning sættes i gang mandag aften. De to hold var i puljespillet sammen, hvilket betyder, at de har mødtes fire gange allerede. Resultatet har været tre sejre til AGF og en uafgjort, så Aarhus-holdet kommer med det mentale overskud i den sammenhæng.

Og i det hele taget er AGF i en glimrende form, da de seneste fem kampe har givet fire sejre og en uafgjort med kun et mål lukket ind

Viborg FF nedlagde AC Horsens over to playoff-kampe men har samlet set kun en sejr i de seneste fire kampe. Grundspil er en ting, puljespil noget andet - men playoffkampe om nedrykning er noget for sig, og derfor vil både Viborg FF og AGF formentligt hævde, at statistikkerne ikke kan bruges til alverden inden de to opgør.

Det handler om vilje, nerver og koldblodighed på kampdagen. 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO