• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Selskabet bag FCK er tæt på at få grønt lys til at bygge nyt Lalandia

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Parken Sport & Entertainment kan formentlig snart bygge et Lalandia i Sverige.

Af Kenneth Jensen

De har længe barslet med ideen om at få bygget Lalandia i Sverige, og nu ser det endelig ud til, at lyset går fra rødt til grønt for selskabet bag FC København, Parken Sport & Entertainment (PSE).

I flere år har PSE arbejdet på at få tilladelse til at bygge et Lalandia i Motala i Sverige, og nu kan selskabet i en selskabsmeddelelse rapportere, at de fleste hurdler så småt er bag selskabet:

Læs også:Solbakken varsler underskud: Vi kan ikke blive ved med at levere store salg

Forvaltningen i Motala Kommune har i dag indstillet endelige betingede aftaler mellem Lalandia A/S / Lalandia Motala AB og Motala Kommune vedrørende køb af jord til brug for etablering af Lalandia i Motala. Aftalerne er indstillet til godkendelse på kommunalbestyrelsens møde den 24. september 2019 med efterfølgende forventet tiltræden af Kommunalfuldmægtigene i Motala Kommune den 14. oktober 2019, skriver PSE i selskabsmeddelelsen.

Forventningen er naturligvis, at godkendelsen falder på plads, og at man derfor kan se mod næste del af projektet. Parken Sport & Entertainment skriver videre i selskabsmeddelelsen, at, at aftalerne med Motala Kommune er betinget af en række forhold. Blandt andet skal der udstedes byggetilladelser, og "at Lalandia Motala AB opnår forhåndssalg af et vist antal ferieboliger".

Læs også:Nyt stort underskud i Parken - men 180 millioner bedre end i fjor

Lalandia findes to steder i Danmark - et ved Billund og et i Rødby - og der arbejdes på at bygge et nyt Lalandia ved Søndervig.

I 2018 gav Lalandia et overskud på  85,5 millioner kroner før særlige poster. Dermed er det altså en god overskudsforretning for Parken Sport & Entertainment.

Læs også:Største fald i 10 år: FC København-aktie bløder efter CL-exit

Læs også:Parken har glemt at gøre Lars Seier til medejer

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Efter skuffelsen mod FC Nordsjælland skal Randers FC forsøge at rejse sig mod SønderjyskE, der er startet sæsonen for...

Optakt: Lyngby BK - OB

To hold, der ikke er kommet specielt godt fra start i denne sæson, mødes i Lyngby i en yderst vigtig kamp.

Mere Superliga

Fokus