Selvmål sender Silkeborg i pokalfinalen

For første gang siden 2001 er Silkeborg tilbage i finalen i pokalturnering efter en sejr på 1-0 over Fredericia i semfinalen.

Silkeborg IF spillede sig onsdag aften i finalen i DBU Pokalen, da de vandt over FC Fredericia fra 1. division i semifinalen med 1-0 på udebane, hvor vejret med blæst, regn og til sidst solskin gjorde det til en totaloplevelse for de mange fremmødte på Monjasa Park.

I Fredericias største kamp i klubbens historie var det Silkeborg, der lagde sig tungt på opgøret i første halvleg. Allerede efter syv minutter fik Silkeborg sendt det første advarselsskud afsted, da Jens Martin Gammelby fandt Davit Skhirtladze foran mål. Dog ramte den georgiske offensivspiller stolpen.

Kort efter var det Magnus Mattsson, der slap igennem Fredericia-forsvaret efter en elegant aflevering fra Casper Sloth, men den blonde spiller sparkede forbi målet. Davit Skhirtladze var kort efter på spil igen, da han også kom på bolden i feltet, men han gik i græsset.

Efter pausen kom forløsningen for Silkeborg, da et hjørnespark ikke blev clearet i første omgang af FC Fredericia-holdet. Bolden gik i stedet direkte op i luften og da den kom ned igen havde den retning mod stregen - og i stedet for at heade bolden væk fik Oliver Fredsted sendt bolden i eget mål.

Herefter begyndte kampen at ændre karakter. Fredericia kom bedre med, mens Silkeborg-spillerne lignede nogle, som nu bare ville forsvare sejren hjem. Det gav muligheder for hjemmeholdet, men selvom det længe lignede at en lille tilfældighed kunne sikre en udligning, så kom den aldrig.

Dermed er Silkeborg klar til finalen i denne sæsons pokalturnering.

Silkeborgs modstander i pokalfinalen bliver afgjort torsdag aften på Brøndby Stadion, hvor FC Midtjylland kommer på besøg. Finalen mellem Silkeborg og et af de to førnævnte klubber spilles 10. maj i Parken.

Det er første gang siden 2001, hvor man vandt med 4-1 over AB.