Sen straffescoring sikrer OB point mod FC Nordsjælland

En straffesparksscoring i de sidste sekunder sørgede for, at OB fik point imod FC Nordsjælland fredag aften.

Det lignede, at OB ville indkassere et nederlag mod FC Nordsjælland, men i de sidste sekunder scorede Bashkim Kadrii til 2-2 på et straffespark og sikrede et point.

FC Nordsjælland kom til opgørets første afslutninger, hvor både Mohammed Kudus og Magnus Kofod Andersen kom til afslutninger. Den største chance havde Andreas Skov Olsen dog efter 18 minutter, da han stod helt fri i feltet og headede mod mål. Sten Grytebust var dog på plads i OB-målet og fik pareret afslutningen.

Efterfølgende kom OB bedre med, og Anders K. Jacobsen kom til en stor chance efter 25, da han pressede Ulrik Yttergård Jenssen til at sende et hovedstød på egen overligger.

Det var dog fortsat gæsterne fra Nordsjælland, der kom til de største chancer, og både Godsway Donyoh og Karlo Bartolec havde forsøg før pausen. Begge gange var Grytebust dog klar i målet, og han sørgede for, at holdene kunne gå til pause ved stillingen 0-0.

Efter pausen kom OB bedst fra start og hjemmeholdet havde flere chancer. Bashkim Kadrii kom blandt andet frem til en stor dobbeltchance, men Victor Nelsson kastede sig i to omgange i vejen.

Det nyttede dog ikke noget, og i stedet kom FC Nordsjælland foran på et flot mål. Mads Valentin driblede flot til baglinjen, hvorfra han sendte et indlæg skråt tilbage til Mikkel Damsgaard, der nemt kunne flugte bolden i mål.

Efterfølgende havde OB igen en stor chance, da Kadrii kom helt frit igennem, men han kunne ikke passere FC Nordsjælland-keeperen Peter Vindahl Jensen. Det kunne Anders K. Jacobsen heller ikke på en stor chance umiddelbart efter.

OB fortsatte med at presse FC Nordsjælland i bund i jagten på udligningen, men de manglede den sidste kvalitet.

Med knap fem minutter før tid havde Andreas Skov Olsen til gengæld kvaliteten, da han fik sendt bolden i netmaskerne. Mohammed Kudus spillede Skov Olsen fri efter en kontra, og den målfarlige angriber sendte den sikkert i nettet.

Umiddelbart efter blev der dog reduceret af hjemmeholdet. Anders K. Jacobsen spillede Rasmus Festersen, der med sin anden berøring i opgøret kunne sende bolden i mål.

Og OB jagtede derefter udligningen. Kort efter havde de nemlig et forsøg på overliggeren, mens de også var tæt på efter et hjørnespark.

Det høje pres gav også pote til allersidst. I de sidste sekunder af opgøret begik Ulrik Yttergård Jenssen begik straffe for hånd på bolden, og det tog Bashkim Kadrii sig sikkert af. Det sluttede dermed 2-2, og begge hold har stadig deres første sejr i Mesterskabsspillet til gode.