• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

SIF-direktør jubler over Dolberg- og Skov-millioner: Værd at hæfte sig ved

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Videresalgsklausuler på Kasper Dolberg og Robert Skov har indkasseret Silkeborg IF store millionbeløb i fjor. Det glæder direktøren, der dog varslet er hårdt 2020 på grund af coronakrisen.

Af Anders Dehn

Selv om Silkeborg IF ikke solgte nogen spillere for nævneværdige beløb, tjente klubben alligevel millioner på transfers i 2019. Hvordan det? SIF havde videresalgsklausuler på Kasper Dolberg og Robert Skov.

Det skabte et samlet transferoverskud på 22,9 millioner kroner. Året før var det 22,5 millioner, da klubben blandt andre solgte Jens Martin Gammelby, Sammy Skytte og selvsamme Skov til FC København.

De to år på stribe med store salgsindtægter glæder administrerende direktør Kent Madsen. Han kan desuden notere sig et samlet overskud på over 10 millioner for selskabet bag fodboldklubben.

Læs også:Dolberg og Skov indbringer millioner: Transfers redder Silkeborgs regnskab

- Resultatet er tilfredsstillende og følger forventningerne, og det er værd at hæfte sig ved, at vi for andet år i træk har haft nettoindtægter på transfers på mere end 22 millioner kroner, siger han i en pressemeddelelse.

Ejendomsudlejning er stadig Silkeborg IF Invests A/S' sikre kort. Det gav 10,1 millioner kroner i overskud, mens hoteldriften gav 1,2 millioner i underskud. Fodbolddelen af forretningen viste et plus på 4,8 millioner.

Læs også:Ekspert: Vi må forholde os til, at Superligaen måske ikke bliver spillet færdig

Fremtiden er dog usikker. Ikke fordi Silkeborg IF ligger til at rykke ud af Superligaen, men fordi coronakrisen kan koste både hotellet og fodboldholdet dyrt. SIF forventer mellem fem millioner i underskud og fem millioner i overskud i 2020.

- Krisen kommer til at påvirke os. I resultatforventningerne er der taget højde for konsekvenserne på den korte bane, men da vi ikke kender varigheden og det aktivitetsniveau, samfundet vil ligge på bagefter, er det ikke muligt at forudsige mere nøjagtigt, siger Kent Madsen.

- Vi skal imidlertid nok komme igennem. Vi har opbygget en vis robusthed, så vi skal nok klare det, selv om det kan komme til at trække tænder ud.

Læs også:Selskabet bag OB er hårdt ramt af krisen: Fyrer 26 medarbejdere

Læs også:10 danske klubber protesterer nu mod sæson-afslutningen

Læs også:Klubberne er uenige: Én mand kan ende med at udpege nedrykkere

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.