• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

SIF har tjent fedt på spillersalg: Det kommer os til gode i denne tsunami

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Silkeborg IF har ved hjælp af flere års overskud polstret sig godt til at undvære indtægter i en periode. Men direktøren tager den nuværende situation alvorligt alligevel.

Af Anders Dehn

Det er hævet over enhver tvivl, at Superliga-klubberne lider økonomisk for tiden. Men nogle steder har de flere penge liggende til at klare sig igennem end andre. Eksempelvis i Silkeborg IF. Her glæder direktøren sig ifølge BT over, at klubben de seneste år har lavet flere store overskud.

For coronapandemien rammer Superliga-klubberne som en firdobbelt lussing: Billet- og kampindtægter mangler, tv-penge skulle have været udbetalt nu her, transferpriserne kommer formentlig til at falde, og sponsoraterne for næste sæson bliver sværere at sælge.

Læs også:Superliga-chef om aflyst sæson: Næsten ikke til at bære

Men Silkeborg har med fem år i træk med overskud nogle penge at trække på. Især de to seneste år har store transfers pumpet millioner af kroner i klubkassen.

- I den periode (de fem år, red.) har vi øget vores egenkapital med 50 millioner kroner. Det kommer os til gode, når man bliver ramt af en tsunami, som dette jo er, siger administrerende direktør Kent Madsen til BT.

Læs også:Krisen kradser: Men Superliga-klubberne ser bort fra lønnedgang

De to seneste år har Silkeborg lavet omkring 10 millioner kroner i overskud. Det skyldes ikke mindst salg af Robert Skov, Jens Martin Gammelby og Sammy Skytte samt videresalgsklausuler i Skovs og Kasper Dolbergs klubskifter i fjor.

Silkeborg er en af de klubber, der ikke har sendt spillerne hjem uden arbejdspligt for at få del i regeringens lønkompensation for nødlidende virksomheder. Det kunne klubben netop gøre, fordi den ikke er så økonomisk presset som mange af sine Superliga-konkurrenter.

Læs også:Silkeborg-spiller med kontraktudløb: Holland er bestemt en mulighed

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

Læs også:Millionerne forsvinder: Så meget sparer klubberne på at sende spillerne hjem

Superliga

Mere Superliga

Fokus