• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

SIF kæmper for livet: Folk får det til at lyde, som om vi ikke har en chance

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Silkeborg IF ligger sidst i Superligaen, har mistet topscorer Ronnie Schwartz og havde meget svært ved at holde modstanderne fra fadet i efteråret. Så hvordan i alverden skal man tro på, at holdet kan redde sig? Midtbanespiller Mads Emil Madsen forklarer her i profilens dom, hvorfor man i Søhøjlandet tror på overlevelse.

Af Kenneth Jensen

Anfører Dennis Flinta har indstillet sin professionelle karriere, og viceanfører Simon Skou Jakobsen er skiftet til Hobro IK. Den nye anfører Ronnie Schwartz, der samtidig var klubbens topscorer med 12 mål, har Silkeborg IF solgt til FC Midtjylland. Og så har man lejet Junior Brumado, der efter et år i dansk fodbold fortsat ikke har scoret et eneste mål.

Man skal være en optimistisk person, hvis man skal tro på, at Silkeborg IF kan redde livet i dansk fodbolds bedste række, men folk fra Søhøjlandet er generelt positive mennesker, hvorfor en af klubbens egne, Mads Emil Madsen, tror på, at det kan lade sig gøre.

Silkeborg-profilens dom er, at situationen altså ikke er helt så slem, som folk udefra gerne vil gøre det til.

- Det er det der med, at folk får det til at lyde, som om vi ikke har en chance, men vi er altså kun tre point efter Esbjerg, og så er der lidt længere op til Hobro. Det kan sagtens lade sig gøre. Og det er så det, vi har fokus på - ikke så meget hvad alle andre siger. Sådan siger Kent (Nielsen) også - vi har troen, så længe det matematisk er muligt, siger Mads Emil Madsen til tipsbladet.dk.

Midtbanespilleren, 21 år, må dog konstatere, at der er forsvundet 12 Superliga-mål. Mål, der er smuttet vestpå og nu skal kæmpe om mesterskabet i stedet for om nedrykning.

Læs også:Alt om Silkeborg IF: Målløs brasilianer skal være mirakelmager

- Han var garant for mål, og han var også en god spiller i omklædningsrummet. Men nu har jeg fået lov til at træne en uges tid med Junior (Brumado), og han kan bidrage med noget andet. Han er en ganske fin afslutter, han er god i opspillet og til at holde på bolden, så vi måske kan flytte spillet højere op i banen. Nu handler det om, at han skal have det forløst, siger Mads Emil Madsen om den nye angriber.

Silkeborgs midtbanespiller ved godt, at han skal være med til at sætte Junior Brumado op til succes. Madsen stod for fem oplæg i efteråret, og det spil skal han tage med sig ind til foråret, så han også er med til at bevise, at Junior Brumado rent faktisk har mål i støvlerne.

- Jeg tror, det kommer naturligt, at vi søger ham mere, end de har gjort i Midtjylland. Jeg frygtede ud fra statistikkerne, at han ikke kunne afslutte, men jeg kan se til træning, at han er en fin afslutter. Det er nok bare et spørgsmål om, at der skal hul på bylden, siger Mads Emil Madsen, der selv skal have hul på bylden for at få fjernet et nul ud fra målkontoen:

- Det er ikke nogen dum idé. Der er mange ting at bygge på, men jeg undrer mig over, at jeg ikke har scoret mål i Superligaen endnu. Det vil jeg utrolig gerne, og jeg tror på, det nok skal komme, siger han.

Udover Brumado i front har SIF hentet rutinerede Kees Luijckx, der er blevet 34 år. Han skal være med til at lukke i defensivt.

Læs også:Silkeborg IF har fem skader til årets første test

- Vi startede med at lukke for mange ind i efteråret, men det blev bedre og bedre. Jeg håber, det bliver endnu bedre i foråret. Kees kommer med noget rutine, og jeg tror på, det nok skal blive godt med ham, siger Mads Emil Madsen, der ved, at han selv - trods sine bare 21 år - skal tage mere ansvar, nu SIF har sagt farvel anførertrioen:

- Selvfølgelig mangler og savner vi dem - det kan man ikke komme uden om. Men miljøet er fint i omklædningsrummet, og andre stepper op og går ind i en lidt anden rolle, end de har været vant til.

- Specielt Flinta bidrog med noget gnist og en vindervilje i træning, og det vil jeg gerne bibevare. Jeg føler, at der bliver kigget mere mod mig nu.

Mads Emil Madsen kan meget vel være Silkeborgs nye anfører. Klubben har endnu ikke meldt ud, hvem der skal overtage anførerbindet efter Dennis Flinta og Ronnie Schwartz.

Silkeborg åbner foråret med en kamp mod AaB - det er normalt en modstander, som SIF har det godt mod på hjemmebane. Og det er da også nødvendigt med et godt resultat, for udover de tre point op til EfB er der hele syv til Hobro, og der er tre hold, der rykker ud af Superligaen denne sæson.

Læs også:Silkeborg vil ikke sælge ombejlet profil

Læs også:Medie: Norske mestre byder seks millioner kroner for Silkeborg-profil

Læs også:U21-landsholdet skal til Tyrkiet: Her er truppen

Superliga

Mere Superliga

Fokus