• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Silkeborg-boss: Vi er på jagt efter 100 millioner kroner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Silkeborg IF er på jagt efter en markant økonomisk saltvandsindsprøjtning, så klubben kan blive andet end et elevatorhold.

Af Ole Hoffskov

Det går op og ned i fodbold, og for Silkeborg IF er det ret bogstaveligt.

Sat lidt på spidsen er klubben for god til at spille i NordicBet Ligaen og for dårlig til at spille i Superligaen, og derfor rykker jyderne op og ned mellem landets bedste og næstbedste række. I denne sæson er holdet godt på vej ud af Superligaen efter oprykningen i fjor.

Læs også:Kees Luijckx om Silkeborgs overlevelseskamp: Det er ikke ovre

I sidste ende er det penge, der derfinerer en klubs skæbne, og dem vil Silkeborg IF meget gerne have nogle flere af, så man på sigt kan blive en etableret klub i Superligaen. Og det er ikke småpenge, klubben er på jagt efter.

- Det er en slidsom tilværelse at være elevatorhold. Både for klub, fans og sponsorer. Det kommer hele tiden til at dreje som om tilpasning. Derfor er vores største mål på sigt at styrke os så meget finansielt, at vi kan træde væk fra den gruppe på fire-fem hold, der ligger omkring den 12. plads rent budgetmæssigt, siger Kent Madsen, der er administrerende direktør i Silkeborg, til Ekstra Bladet og fortsætter.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 21. runde

- Vi har brug for et par investorer, der vil lægge et stort millionbeløb. I runde tal drejer det sig om i alt 100 mio. kr., så vi cirka kan fordoble vores spillerbudget fra 17 til 35 mio. kr. Sådan et beløb finder man ikke bare lige. Særligt fordi, vi ikke vil give køb på klubbens principper og filosofier.

Kent Madsen fastslår yderligere, at en kapitalindsprøjning på op mod 100 millioner kroner ikke er noget, der er lige på trapperne i Søhøjlandet og derfor i høj grad er et mål på den lange bane.

Silkeborg IF har seks point op til Esbjerg fB på næstsidstepladsen i Superligaen. 

Læs også:AaB overvejer kontrakt til prøvespiller: Han passer godt ind

Læs også:FCM-debut er ny start for Ronnie Schwartz: Jeg er kommet videre

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Superliga

Mere Superliga

Fokus