• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Silkeborg får ung stopper på kontrakt: Gjorde godt indtryk i Spanien

Foto: Getty Images

18-årige Anders Sønderby er nu på en ét-årig kontrakt i Silkeborg.

Af Oliver Okstrøm

Silkeborg kan nu fortæller på klubbens officielle hjemmeside, at man har fået den 18-årige forsvarsspiller Anders Sønderby på kontrakt. Det er dog ikke sådan, at det betyder nye omgivelser for den unge spiller. Anders Sønderby har nemlig været en del af SIF siden U13-tiden, hvor han ankom fra ØBG.

Aftalen mellem Silkeborg og Sønderby er en ét-årig såkaldt trainee-kontrakt, og det giver mulighed for at have blikket rettet direkte på udvikling. Det passer også godt med, at Sønderbys tid på HHX slutter denne sommer.

- Når jeg har fået min eksamen, kan jeg fokusere 100 procent på at udvikle mig som fodboldspiller i det næste år. Man kan sige, at jeg har fået et år mere til udvikling og gøre mig fortjent til en “rigtig” kontrakt. Jeg ser dette som et vigtigt skridt på vejen mod det mål, der hedder kampe på SIF’s bedste hold. Jeg glæder mig til at vise, hvad jeg kan, lyder det fra Anders Sønderby.

Silkeborgs sportschef Jesper Stüker er selvsagt godt tilfreds med aftalen, og han peger på, at Sønderby har været vedholdende i sin udvikling på pladsen som stopper, og derfor har han fortjent muligheden for at tage næste skridt mod Silkeborgs førsteholdstrup.

- Han gjorde et fint indtryk allerede på træningslejren i Spanien tilbage i januar, og fik i princippet afbrudt sit forløb hos A-truppen, da amatørspillere ikke har måttet træne med efter Covid-19 restriktionerne, siger han og fortsætter:

- Med indgåelsen af denne aftale indtil næste sommer får Anders de bedst mulige betingelser for at fortsætte sin udvikling. Anders har altid været målrettet, seriøs og en god repræsentant for ungdomseliteholdene, og det er fortjent, at han nu får denne mulighed, fortæller Stüker.

Allerede torsdag formiddag er Anders Sønderby med til træningen i cheftræner Kent Nielsens trup.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus