• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Silkeborg-koryfæ tager svær beslutning: Kigger efter ny klub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Stopper Simon Skou Jakobsen har ikke været en af Kent Nielsens foretrukne, og derfor leder den rutinerede forsvarer nu efter en ny arbejdsgiver.

Af Kenneth Jensen

Han er blevet 29 år, så det er ikke holdbart at sidde på bænken eller tribunen over længere perioder, som det har været tilfældet for Silkeborgs Simon Skou Jakobsen i efteråret.

Stopperen spillede fire af de første fem kampe i sæsonen, men siden har han bare fået spilletid i én eneste kamp. 

Med andre ord: Han er ikke Kent Nielsens kop te på fodboldbanen, hvor Nielsen gerne vil have hurtige stoppere, fordi bagkæden skal skubbes frem, og derfor har Simon Skou Jakobsen nu taget en svær beslutning.

Spilleren, der aldrig har spillet professionelt andre steder end i Silkeborg IF, kigger sig om efter en ny klub.

-  Det er vi i dialog om, og jeg har haft samtaler med Kent (Nielsen) og (Jesper) Stüker. Vi er kommet dertil, hvor vi i fællesskab forsøger at se, om vi kan få mig godt videre i min karriere. Jeg har udløb til sommer, og nu prøver vi at se, om det kan lade sig gøre her i vintervinduet.

- Det kræver, at der står en modtager, der tænker, at det vil være godt at få mig, og jeg skal have den rigtige mavefornemmelse om, at det er noget, der vil være godt for mig og min karriere. Jeg er glad for den buffer, at jeg har et halvt år mere på kontrakten, så jeg ikke behøver tage det første og det bedste.

Læs også:Ung SIF-angriber har været til prøvetræning i Norge

- Jeg vil gerne ud og spille noget gældende fodbold igen og komme noget tættere på fast spilletid, men jeg vil heller ikke bare gøre det for enhver pris, for Silkeborg betyder meget for mig, og jeg er stadig glad for at være i klubben. Der er rigtig mange mennesker, jeg holder virkelig meget af, så skal jeg have et halvt år mere, selv om det er på de her præmisser, så vil jeg have det okay med det, men førsteprioriteten er at se, om der ikke kan være en klub, der kan bruge en som mig fra nytår, siger Simon Skou Jakobsen til tipsbladet.dk.

Den centrale forsvarsspiller, der står noteret for 223 kampe for Silkeborg IF, kommer ikke til at skifte væk fra landets grænser. Han bliver boende i Århus, og det gør han, fordi kæresten for et års tid siden rykkede til Århus, hvor hun også studerer.

Det betyder også, at det er en dansk klub, Simon Jakobsen leder efter, og han mener det alvorligt, når han siger, han kigger efter en ny klub. Således har han allieret sig med en agent - det har han ikke haft i et stykke tid, og da han senest forhandlede kontrakt med klubben, var det hans far, der var med forhandlingerne - så der bliver forsøgt trukket på netværk og talt med mennesker, der måske kunne finde en plads til midtstopperen.

Da det er midt i sæsonen, kan det ende med at blive svært at finde noget, og derfor er et lejemål bestemt ikke ude af billedet.

- Vi snakker alle mulige forskellige løsninger, fordi det er kommet dertil, at jeg skal have noget spilletid. Det er nok både i SIF's og min egen interesse, at det bliver noget permanent. Men kommer der nogen, der vil leje mig et halvt år, må vi kigge på det.

- Det ligger på Stükers bord, og han har lovet mig at bruge sit netværk til også at høre sig rundt omkring, og jeg kan tydeligt mærke, at de er interesserede i at komme af med mig, hvis man skal sige det lidt hårdt, eller i hvert fald hjælpe mig videre, fordi de respekterer den person, jeg er og har været i Silkeborg. Det er jeg slet ikke i tvivl om.

Læs også:UEFA-millioner på vej til danske klubber - undtagen FC København

- Så jeg afventer jeg lige nu. De fleste vil nok på ferie, inden de sætter sig ned og laver de helt store transferplaner. Der er en kamp i weekenden, der skal spilles, og så bliver der nok taget lidt mere hul på det, og især endnu mere når vi er på anden side af december, siger Simon Skou Jakobsen.

Silkeborg-spilleren fortæller, at han ikke står i en specielt god forhandlingssituation, og at det derfor kan blive svært at finde sig en ny klub, men omvendt kan brikkerne hurtigt falde på plads, så der åbner sig en plads et sted.

For eksempel i Hobro, der spiller på en måde, der passer glimrende til Simon Skou Jakobsens styrker, og som også har Jakobsens gamle SIF-chef Peter Sørensen som træner. Klubben risikerer at miste den svenske stopper Anel Ahmedhodzic i januar, hvor han kan blive kaldt tilbage til Malmö FF, og så er står Jens Hammer Sørensen formentlig og mangler noget rutine ved siden af Rasmus Minor Petersen i det centrale forsvar hos Hobro.

- Kommer der en klub i morgen, er jeg måske også interesseret i lige at trække den lidt for at se, om der kunne komme en klub mere, så jeg har noget at tænke over samt at forhandle med. Jeg står jo ikke i verdens bedste forhandlingssituation lige nu, så hvis jeg skal videre, kunne det være fedt, hvis der var mere end én, der meldte sig på banen, reflekterer Simon Skou Jakobsen.

Næste opgave for Silkeborg er på søndag, hvor klubben gæster Lyngby Boldklub. Det er ikke ventet, at Simon Skou Jakobsen får spilletid, og det er heller ikke sikkert, at han overhovedet er med i kamptruppen.

Læs også:Lillestrøm-dansker i chok efter nedrykning: Man husker det her om 100 år

Læs også:Drama i Israel: David Boysen faldt om på banen med hjerteproblemer

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.