• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sylvester Guldberg Røn

Silkeborg og Viborg sejrede: Vild spænding i toppen af 1. division

Silkeborg IF tog søndag en vanvittig 3-4 sejr på udebane over Fremad Amager, mens Viborg FF vandt med 0-1 over Hvidovre. Dermed er der fuld spænding i toppen af NordicBet Ligaen inden sidste spillerunde.

Af Sylvester Guldberg Røn

Der er spænding for alle pengene i toppen af NordicBet-Ligaen. Silkeborg FF og Viborg, der spillede uafgjort i seneste runde, kæmper en indædt kamp om førstepladsen i rækken, der giver direkte oprykning, og spændingen fortsatte denne søndag. 

Førerholdet Silkeborg var på en svær opgave på udebane mod tredjepladsen Fremad Amager. Her var Silkeborg bagud to gange undervejs, men Stephan Petersen dukkede op to minutter før tid og sikrede Silkeborg en uhyre vigtig 3-4 sejr. 

Viborg var også i aktion på udebane mod Hvidovre, og her tog gæsterne en vigtig 0-1 sejr på et mål af Jeff Mensah. Med de to sejre er der kun et enkelt point mellem de to Superliga-aspiranterne inden den sidste spillerunde, hvor Silkeborg altså med en sejr rykker op i Superligaen. 

Lyngby tog desuden en vigtig 2-0 sejr på hjemmebane over Næstved. Det betyder, at begge hold kun har et enkelt point op til Fremad Amager på den tredjeplads, der giver playoff-kampe om en plads i Superligaen. 

Sidst men ikke mindst blev en af NordicBet-Ligaens to nedrykkere også fundet denne søndag. Thisted tabte med 2-3 hjemme til HB Køge, og dermed må thyboerne en tur ned i 2. division.

Det lignede længe, at FC Helsingør også ville rykke ned denne søndag, men en udligning dybt inde i overtiden til 3-3 mod Nykøbing FC forlængede håbet. Det betyder, at de er tre point efter Hvidovre på den rigtige side af nedrykningsstregen inden sidste spillerunde. 

Den sidste runde i årets NordicBet Liga bliver spillet på lørdag klokken 13.45, og her venter følgende opgør:

FC Fredericia – Hvidovre
FC Helsingør – Lyngby
HB Køge – FC Roskilde
Næstved – Thisted
Viborg – Fremad Amager
Silkeborg – Nykøbing FC

Superliga

Optakt: Randers FC - AC Horsens

Randers FC har med to sejre i træk fået tanket selvtillid men møder nu AC Horsens, der kun har tabt en gang på udeban...

Mere Superliga

Fokus