• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Silkeborg præsenterer underskud: Nedrykning kostede 20 millioner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Regningen for et år uden for Superligaen lyder for Silkeborg IF på 20 millioner kroner. Det står klart, efter selskabet bag klubben præsenterede halvårsregnskab, der for fodbolddelen viste et underskud på over 10 millioner. Det samlede underskud for hele koncernen var dog kun halvt så stort.

Af Anders Dehn

Det kan næppe komme som nogen overraskelse, at det er dyrt at rykke ud af Superligaen, men nu har Silkeborg IF det i hvert fald sort på hvidt. Selskabet bag fodboldklubben har netop præsenteret sit regnskab for første halvår af 2019, og det viste 10,7 millioner i minus for fodbolddelen af koncernen.

Andet halvår af 2018, altså efterårssæsonen i 1. division, kastede et tilsvarende underskud af sig. Derfor konkluderer administrerende direktør Kent Madsen, at et år på anden klasse har kostet 20 millioner kroner.

Læs også: SIF får gavn af Skov-salg: Opjusterer forventninger med millionbeløb

- Tallene viser jo, hvad det koster at spille en sæson i den næstbedste række. Fodbold-underskuddet var nogenlunde det samme i sidste halvår af 2018, så regningen på ét års fodbolddrift i næstbedste række er på omkring 20 mio. kr. Netto-underskuddet i fodbold havde vel været 10 mio. kr., hvis ikke vi var rykket ud i maj 2018, siger Kent Madsen i en pressemeddelelse.

Silkeborg IF Invest A/S, som hele koncernen hedder, gør sig også i andet end fodbold. Den driver både erhvervsudlejning samt hotel- og konferencedrift, og de to dele pynter på det samlede underskud.

Hotel- og konferencedrift gav ganske vist et minus på 700.000, men til gengæld gav erhvervsudlejningen et pænt plus, der halvvejs opvejede for SIF's minus. Det samlede underskud landede på 5,7 millioner kroner.

Silkeborg IF sigter mod at have en samlet balance i fodboldklubbens regnskaber over perioden 2018-2022. Foreløbig er det stadig i et plus efter salgene af Robert Skov, Jens Martin Gammelby, Sammy Skytte og Vladimir Rodic i 2018.

Apropos Skov så hævede Silkeborg-selskabet for en måned siden forventningerne til regnskabsåret 2019, fordi klubben får en del af spillerens skifte til Hoffenheim. Nu forventer SIF et overskud på 5-10 millioner mod tidligere -5 til +5 millioner.