Silkeborg tæt på chok-exit fra DBU Pokalen mod 2. divisionshold

Silkeborg måtte helt ud i straffesparkskonkurrence mod Hellerup Idrætsklub fra 2. division for at komme videre i den danske pokalturnering.

Silkeborg legede med ilden i DBU Pokalen onsdag aften, da de mødte Hellerup Idrætsklub. Her skulle man helt frem til straffespark før man kunne finde en vinder efter uafgjort i både ordinær spilletid og forlænget. Dog fik de hevet en sejr hjem efter 3-3 i åbent spil og en 4-3 i straffesparkskonkurrencen.

Det begyndte rigtigt godt for Hellerup i første halvleg, hvor de investerede massivt på banen, hvilket også betød, at de kom foran helt fortjent med 1-0 på en flot scoring af Carl Lange, der skar ind foran SIF-forsvaret, inden han sparkede bolden i kassen.

Efter pausen begyndte Silkeborg dog at ligne det, de er - et Superliga-hold. Nilsson og Gammelby kom tilmed på banen, og det gav noget ekstra til Silkeborg, som fik vendt kampen efter scoringer fra Skhirtladze og netop Gammelby, og så lignede det business as usual for Silkeborg, som nu bare skulle køre sejren hjem.

Men med bare fem minutter tilbage af kampens ordinære spilletid var Cal Lange på spil igen, og denne gang spillede han Andreas Smed helt fri inde foran mål, som meget ubesværet kunne udligne for 2. divisionsholdet - og så ventede den forlængede spilletid.

Her lignede HIK-holdet i store perioder en bil, der kørte på dampene. Men de dampe var tilsyneladende nok, og ikke overraskende var det Carl Lange, som kom på spil. Ni minutter inde i den forlængede spilletid sendte Lange et sandt lykketræf afsted mod mål. Fra en helt umulig vinkel lykkedes det at snyde SIF-målmand Peter Friis Jensen, som var kommet lidt for langt væk fra stregen, og den minimale plads fandt Lange, som bragte Hellerup foran med 3-2.

Det sendte Silkeborg på en desperat jagt mod en scoring - og med ét minut tilbage af den forlængede spilletid steg Gertsen til vejrs og headede bolden ind - og så ventede straffesparkskonkurrencen.

Her løb Silkeborg med sejren efter 4-3 i straffespark i det nye format, hvor Hellerup faktisk nåede at sparke alle fem gange - og den sidste af HIK var med en ægte Panenka fra Christian Møller. Det var dog ikke nok, da Casper Sloth kunne sparke det sidste SIF-spark i kassen.