• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Silkeborg vil øge tilskuertallet med en tredjedel

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Efter den succesfulde stadionindvielse har Silkeborg IF's direktør planer om at få 33 procent flere tilskuere til hjemmebanene allerede i denne sæson.

Af Anders Dehn

Mens de gennemsnitlige tilskuertal til landets Superliga-kampe kun går én vej, er Silkeborg IF ude på at bryde den negative tendens. De vil øge hjemmebanesnittet med en tredjedel i denne sæson. 

Det lyder måske af meget, men Silkeborg er naturligvis også den eneste klub, der lige har indviet et nyt, moderne stadion. Det skal løfte gennemsnittet fra de 3085, der kom på det gamle Mascot Park i sidste sæson.

- Jeg vil blive skuffet, hvis ikke tilskuergennemsnittet i den sæson, vi har taget hul på, får et løft til 4000 tilskuere i snit. Det vil være et rigtigt fint løft. I forhold til byens størrelse og vores placering i det sportslige landskab vil det være tilfredsstillende, selv om jeg selvfølgelig håber på mere, siger han til BT.

Madsen og co. er allerede foran på point, da 9411 tilskuere overværede 2-1-sejren mandag aften, da Jysk Park blev indviet. Der bor godt 44.000 mennesker i Silkeborg, hvilket betyder, at mellem hver fjerde og hver femte silkeborgenser var på stadion til indvielsen.

De fik en medrivende kamp, der blandt andet bød på tre mål, to udvisninger og altså en hjemmesejr, der samtidig var Silkeborgs første point i denne Superliga-sæson. Dermed er alle 14 hold kommet på pointtavlen efter sommerferien.

Næste hjemmekamp på Jysk Park er mod FC Helsingør fredag den 11. august. Her forventer Kent Madsen ikke lige så mange tilskuere som mod AGF.

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus