• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Skadesplaget Backman vil ikke ændre sig: Så har jeg ikke Superliga-niveau

Skadesplaget Backman vil ikke ændre sig: Så har jeg ikke Superliga-niveau
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Niklas Backman har både haft en hjernerystelse og brækket kindbenet, men han kommer ikke til at holde sig fra duellerne. Hvis ikke han fulgte sin spillestil, ville han ikke engang kunne følge med i Superligaen, mener han.

Af Anders Dehn

I foråret 2018 spillede Niklas Backman med en stor, sort maske, for han havde brækket kindbenet. I foråret 2019 sad han ude nærmest fra start til slut, fordi han led af en hjernerystelse. Men AGF-anføreren kommer ikke til at ændre sin kompromisløse tilgang til forsvarsspillet.

Han mener nemlig, at det er det, der har gjort ham god i første omgang, så det er vigtigt, at han ikke begynder at ændre på sig selv. 

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - august

- Sådan er min spillestil. Og det er på godt og ondt. Det er også dét, der gør, at jeg kan spille på det her niveau. Jeg spiller på instinkt og tænker ikke så meget, når jeg spiller, og det kommer jeg nok aldrig til at ændre. Og hvis jeg gør, tror jeg ikke, jeg har niveau til at spille i Superligaen, siger Niklas Backman til Lokalavisen Aarhus.

Noget tyder på, at den spillestil fungerer godt. AGF får i gennemsnit flere point med kaptajnen på banen (se mere i videoen i toppen af artiklen), og i denne sæson har Backman endnu ikke været med til at lukke mål ind. Status er fire kampe med ham og nul indkasserede, fire kampe uden ham og seks indkasserede.

Læs også:AGF-anfører efter første sejr i Brøndby i 12 år: Det er helt fantastisk

På søndag får Niklas Backman og resten af AGF-mandskabet så muligheden for at lave det femte Superliga-clean sheet i streg, når AaB gæster Ceres Park. Nordjyderne har scoret 11 mål i de seneste fire spillerunder.

Inden da skal holdet forbi Ærø i Sydbank Pokalen torsdag aften. Her venter Marstal/Rise IF, der til daglig optræder i Albaniserien.

Superliga

Mere Superliga

Fokus