Skov Olsen og Amon sikrede FC Nordsjælland-sejr over Vejle

På trods af fire kampe på ti dage, kunne FC Nordsjælland søndag give Vejle Boldklub sæsonens første nederlag på udebane, da de på hjemmebane vandt 2-0 på mål af Andreas Skov Olsen og Jonathan Amon.

FC Nordsjælland spillede sin fjerde kamp på ti dage, da de søndag hjemme på Right To Dream Park tog imod oprykkerne fra Vejle Boldklub. Vejle ville udnytte FC Nordsjællands europæiske tømmermænd, men det var FC Nordsjælland, der kunne tage en 2-0 sejr.

Vejle fik kampens første chance. Efter 4 minutter dukkede Nicolaj Madsen dukkede op ved bagerste stolpe efter et hjørnespark. Nicolai Larsen viste dog flot keeperarbejde, og kom ud og lukkede godt af.

Efter 7 minutter skulle FC Nordsjælland dog komme foran. Bolden blev erobret på Vejles banehalvdel, hvorefter Godsway Donyoh modtog bolden på kanten af feltet. Han fandt med en genial stikning Andreas Skov Olsen ved bagerste stang, der kunne bringe FC Nordsjælland foran 1-0

Vejle kom bedre med efter at være kommet bagud. Efter 20 minutters spil var Alan Sousa på spil efter et par fikse driblinger på kanten af feltet. Han afsluttede dog lige på Nicolai Larsen.

Vejle var tæt på en udligning efter en halv time. En kontra endte i en to-mod-en situation, hvor Nicolaj Madsen fandt Gustaf Nilsson tæt inde under mål. Bolden blev dog rettet af, og Nilsson fik ikke ram på bolden.

Vejle fortsatte presset resten af første halvleg, men de blev ikke rigtigt farlige. Derfor måtte de to hold gå til pause med stillingen 1-0 til FC Nordsjælland.

Vejle kom godt ud til anden halvleg. Efter et par minutter fik de bolden i nettet efter et godt slået frispark fra Alan Sousa, men målet blev annulleret for offside.

Efter godt en times spil burde FC Nordsjælland være kommet på 2-0. Efter en fejl i Vejles opspil blev Mohammed Kudus sendt i dybden til en friløber. Ghaneseren brændte dog på det skammeligste helt alene med Vejle-keeper Pavol Bajza.

Jonathan Amon blev sendt på banen i anden halvleg, og efter 80 minutter var amerikaneren på spil. Med fine driblinger i venstresiden, fik han sat sin direkte modspiller. Afslutningen fra kanten af feltet blev dog afvist af keeper Bajza.

Med fem minutter igen var Vejle tæt på ved Arbnor Mucolli, der afsluttede efter et indlæg, der var blevet bokset væk. Nicolai Larsen var ude af sit mål, men afslutningen blev dog blokeret.

FC Nordsjælland skulle også komme foran 2-0. Vejle satsede til sidst, og det gav plads bagved. Lynhurtige Jonathan Amon blev sendt i dybden og lagde køligt bolden i det lange hjørne til stillingen 2-0.

Dermed måtte Vejle Boldklub indkassere sæsonens første udebane-nederlag, mens FC Nordsjælland kunne udbygge deres ubesejrede stime på Right To Dream Park til 16 kampe.