1. division

Sønderjyske på vindersporet igen: Slår Agger og Co

Sønderjyske fik bremset en skidt stime i 1. division med en sejr over HB Køge. Næstved og Hobro spillede 0-0.

Efter tre kampe uden sejr kom Sønderjyske tilbage på vindersporet i den næstbedste danske fodboldrække.

Sønderjyske vandt søndag eftermiddag 4-1 ude over HB Køge, som tabte et stort skridt i målet om at komme op i top-6.

I de seneste uger har Sønderjyske kæmpet med resultaterne i ligaen. Holdet havde i de to foregående kampe tabt til Hillerød og Helsingør.

Derfor halter sønderjyderne et stykke efter Vejle og Hvidovre, der er nummer et og to og lige nu har kurs mod Superligaen. Kun de to bedste hold rykker op.

Vejle topper tabellen med 34 point for 15 kampe, mens Hvidovre har 30 point på andenpladsen. Sønderjyske har på tredjepladsen 27 point.

HB Køge kom bedst fra start med et mål til 1-0 på et fladt skud af angriberen Joachim Rothmann efter otte minutter. Men sønderjyderne svarede godt tilbage.

Sønderjyske-angriberen Emil Frederiksen udlignede til 1-1 efter et stort koks i HB Køges forsvar efter en halv time.

I starten af anden halvleg gjorde Troels Kløve det til 2-1 for Sønderjyske, som afgjorde kampen i det sidste kvarter med to mål mere.

Forsvarsspilleren Maxime Soulas stod for Sønderjyskes to sidste scoringer i kampen.

I søndagens anden kamp i rækken spillede Næstved 0-0 ude mod Hobro. Næstved har ligesom Sønderjyske 27 point og kan også stadig drømme om en billet til Superligaen.

Værre ser det ud for HB Køge, som meget gerne vil med op i top-6, men Daniel Aggers tropper får efterhånden vanskeligt ved at nå målet.

HB Køge har på syvendepladsen 18 point. Helsingør har 25 point på sjettepladsen i en række, der er knækket over på midten.