• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

SønderjyskE-chef efter overlevelse: Jeg er da en lettet mand i dag

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

SønderjyskE kunne ånde lettet ud søndag, da overlevelsen i Superligaen blev sikret. Lettelse er der også i maven hos sportschef Hans Jørgen Haysen dagen derpå.

Af Ole Hoffskov

Lettelsens suk i Haderslev kunne formentlig høres hele vejen til den tyske grænse, da SønderjyskE søndag sikrede sig en sæson mere i Superligaen. 

Med en 4-1-sejr over Vejle Boldklub og en AGF-sejr over AC Horsens i Aarhus gik kabalen op således, at sønderjyderne overhalede Bo Henriksens Horsens-mandskab og satte sig på andenpladsen i pulje 1. Så nu handler det om Europa-playoff i stedet for nedrykningsgys.

Det faktum er sportschef Hans Jørgen Haysen selvsagt meget tilfreds med.

- Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke gik rundt og var en lettet mand i dag. Det præger da helt sikkert én at være i den situation, hvor det hele er lidt usikkert, så det er dejligt, at vi nu kan kigge fremad velvidende, at vi også spiller i Superligaen i næste sæson, siger Haysen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Det betyder først og fremmest noget for klubben, spillerne, fansene, sponsorerne. Alle dem, vi gerne vil have med videre. Det spiller en stor rolle, at vi nu kender vores skæbne, og for mit eget vedkommende betyder det selvfølgelig også rigtig meget i forhold til at sammensætte truppen.

Nu venter to kampe mod Randers FC, som er første skridt mod mulig deltagelse i Europa efter sommerferien. SønderjyskE er bestemt ikke favoritter i det store regnskab, men nu hvor muligheden byder sig, går klubben efter det ultimative.

- Vi skal da gå efter billetten. Det ligger langt fremme, men det er da en sjov ting at have i enden. Vi går efter at forlænge sæsonen så lang tid som muligt, og så må vi se, hvad det ender med, lyder det fra sportschefen.

SønderjyskE havde som erklæret mål at ende i top seks i denne sæson, men den mulighed røg allerede tidligt på foråret, hvor Glen Riddersholm fik en svær start som cheftræner i SønderjyskE.

Netop trænerskiftet fra Claus Nørgaard til Glen Riddersholm er en ikke uvæsenlig del af forklaringen, mener sportschefen.

- Der er flere parametre, der spiller ind, synes jeg. Det er ikke nogen hemmelighed, at der på et tidspunkt var mange skriverier om blandt andet vores trænersituation, og det prægede os da lidt, for der var mange ting, vi skulle forholde os til. Vi foretog så et trænerskifte op til forårssæsonen, og det medførte nogle nye ideer og nye øjne. Sådan noget slår ikke igennem i løbet af natten, og så fik vi bare en træls start på foråret, som ramte os mentalt, efter vi slet ikke havde tabt i testkampene, siger Hans Jørgen Haysen.

SønderjyskE blev nummer otte i grundspillet i sidste sæson.

Superliga

Optakt: FC Midtjylland - Lyngby BK

Superligaens tophold åbner foråret med en kamp hjemme mod Lyngby Boldklub, og hjemmeholdet har vist skræmmende styrke...

Mere Superliga

Fokus